ΕΛΛΑΔΑ

Covid19.gov.gr: Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα με τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Covid19.gov.gr: Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα με τα μέτρα για τον κορωνοϊό
INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διαθέσιμη στους πολίτες είναι από σήμερα, Παρασκευή, η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που θα ισχύουν σε κάθε περιοχή για τον κορωνοϊό, καθώς και την επιδημιολογική της εικόνα.

Πρόκειται για την ιστοσελίδα covid19.gov.gr, την ειδική πλατφόρμα συνολικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό που είχε προαναγγείλει την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της Covid-19 στη χώρα.

Συγκεκριμένα οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν έναν χάρτη της Ελλάδας με δύο βαθμίδες: ανά Δήμο και ανά Περιφερειακή Ενότητα. Στον διαδραστικό χάρτη θα εμφανίζεται ο βαθμός επικινδυνότητας ο οποίος ισχύει εκείνη τη χρονική περίοδο, για την περιοχή που ενδιαφέρει τον κάθε πολίτη.

Κάθε Δήμος ή αντιστοίχως κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα είναι χρωματισμένη με έναν από τους τέσσερις βαθμούς: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο. Οι πολίτες θα μπορούν να βάζουν σε ειδικό πεδίο τον ταχυδρομικό τους κώδικα και να ενημερώνονται τι ισχύει ανά περιοχή και ανά τομέα δραστηριότητας.

Τέλος, εκτός από τον χάρτη, υπάρχει και ένας πίνακας στον οποίο αναρτώνται και αναλύονται τα μέτρα τα οποία ισχύουν, ανά χρωματική κατηγορία (πράσινο, κίτρινο κοκ.) και ανά δραστηριότητα (για παράδειγμα σχολεία, εστίαση, ΜΜΜ, άθληση κλπ.).

Την ίδια ώρα, δύο είναι τα άμεσα μέτρα που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να ανασχεθεί η ανησυχητική εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη χώρα: η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ στα περίπτερα καθώς και η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο επιβολής της χρήσης μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους,τον περιορισμό της κυκλοφορίαςαπό τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6:00 το πρωί, αλλά και την αποστολή SMS για τις μετακινήσεις όλων των πολιτών άνω των 65 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ