ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Εξιτήριο τις επόμενες μέρες για τη 17χρονη στο ΑΧΕΠΑ - Τι λέει ο υπεύθυνος της κλινικής

Κορωνοϊός: Εξιτήριο τις επόμενες μέρες για τη 17χρονη στο ΑΧΕΠΑ - Τι λέει ο υπεύθυνος της κλινικής
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βγήκε από τη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ ύστερα από 40 μέρες πήρε η 17χρονη κοπέλα που είχε διαγνωσθεί με κορωνoϊό.

Πρόκειται για το νεαρότερο περιστατικό κορωνοϊού στη χώρα. Ειδικότερα, τον Δεκαπενταύγουστο η 17χρονη που είχε πάει διακοπές στη Χαλκιδική, ανέβασε πυρετό και μέσα σε λίγες ώρες η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία.

Από τις 16 Αυγούστου βρισκόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, ενώ δεν είχε υποκείμενο νόσημα. Ο υπεύθυνος της κλινικής Covid του ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης, αναφέρθηκε στην περιπέτεια της ανήλικης κοπέλας που βρίσκεται πλέον σε απλή κλίνη του νοσοκομείου, μιλώντας στο Mega.

«Αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες μέρες, κάνει τώρα κάποιες φυσικοθεραπείες για να βελτιωθεί. Είναι σε άψογη κλινική κατάσταση και θα επιστρέψει στο οικογενειακό της περιβάλλον από εβδομάδα. Η νίκη είναι δική της, αυτή πάλεψε, αυτή τα κατάφερε».

«Δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα, όλοι μπορεί να προσβληθούν από τον ιό, είναι σπάνιο να βλέπουμε ένα άτομο σε αυτή την ηλικία να οδηγείται σε ΜΕΘ. Προφανώς ήταν μια υπέρμετρη αντίδραση του οργανισμού απέναντι στον ιό. Το νέο της ηλικίας της τη βοήθησε να ανταπεξέλθει σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε συγκεκριμένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ