Κορωνοϊός: Πόση ώρα παραμένει στο ασανσέρ μετά από φτέρνισμα;
Ανανεώθηκε:
Για μισή ώρα παραμένει ο κορωνοϊός σε ασανσέρ όταν κάποιος φτερνιστεί, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.
Σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη τόνισε χαρακτηριστικά:
«Το ασανσερ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Βγήκε μια μελέτη του Άμστερνταμ που λέει ότι τα σταγονίδια αν είναι κλειστές οι πόρτες του ασανσέρ είναι μέσα στο ασανσερ για μισή ώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως εξήγησε η ίδια, αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρέπει να μπαίνουν πολλά άτομα μέσα σε ασανσέρ ενώ όσοι μπορούν καλό είναι να ανεβοκατεβαίνουν με τις σκάλες.
Την ίδια ώρα, τόνισε πως εάν πιάνουμε πόμολα τότε πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας ενώ τα ρούχα καλό είναι να τα βγάζουμε έξω να αεριστούν πριν επιστρέψουν στις ντουλάπες.
Αναφερόμενη στο εμβόλιο της γρίπης και το εάν κάποιος πρέπει να υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού πριν το κάνει, η κ. Παγώνη τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται.
«Από 20 Οκτωβρίου μπορούν να κάνουν οι ευπαθείς ομάδες και μετά σιγά-σιγά οι μικρότερες ηλικίες» είπε η ίδια.
Υπογράμμισε δε, πως εάν θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα –μεταξύ των οποίων και ένα ενδεχόμενο lockdown- αυτό θα εξαρτηθεί από τρεις παράγοντες:
- Τον αριθμό των κρουσμάτων
- Τον αριθμό νοσηλευομένων
- Τον αριθμό διασωληνωμένων
ΟΗΕ: Οι γυναίκες στο Σουδάν επωμίζονται το κύριο βάρος της οξείας επισιτιστικής κρίσης
15:48
ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ: Αγρότες: Χαλαρώνουν τα μπλόκα ενόψει της συνάντησης της Τρίτης - Ανοίγουν Τέμπη και γέφυρα Χαλκίδας
15:48
Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε πολλές περιοχές εναντίον της Χεζμπολάχ
15:38
Ρωσικό πολεμικό πλοίο κατέπλευσε στη Νότια Αφρική για ασκήσεις με Κίνα και Ιράν
15:36