ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Σύψας: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει περιορισμός για τους άνω των 65

Κορωνοϊός – Σύψας: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει περιορισμός για τους άνω των 65
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει περιορισμός μετακινήσεων για τους πολίτες που είναι άνω των 65 ετών ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας -εάν φυσικά κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

«Το σχέδιο υπάρχει, ωστόσο η επιτροπή δεν έχει κάνει ακόμη εισηγήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, είπε στον ίδιο σταθμό ότι το πρόβλημα δεν είναι οι πολίτες άνω των 65 αλλά οι νέοι που μολύνονται και μεταδίδουν τον ιό στους μεγαλύτερους.

Σε συνέντευξή της στο CNN Greece, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την άποψη ότι ανάμεσα στα μέτρα που θα μπορούσαν να εξεταστούν είναι και η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 20:00, σε νεαρές κυρίως ηλικίες.

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ το Σάββατο 315 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17.228, εκ των οποίων το 55,8% άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Παράλληλα, 2.783 (16,2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.131 (41,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα, 68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Εξ αυτών 16 (23,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 86,8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως 199 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ