Στο «χορό» των Ρίχτερ η Χαλκιδική
Ανανεώθηκε:
Δύο ακόμα σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν με μικρή διαφορά το μεσημέρι της Κυριακής σε θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Μεσογειακού Ινστιτούτου, η μία σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 16:16 και ήταν εντάσεως 3,6 Ρίχτερ, ενώ στις 15:58 σημειώθηκε δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ.
Το επίκεντρο της τελευταίας δόνησης εντοπίζεται 29 χιλιόμετρα νότια του Άθου και είχε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Το επίκεντρο της αμέσως προηγούμενης δόνησης εντοπίζεται 21 χλμ. Νότια του Άθου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 20,6 χλμ.

Σημειώνεται ότι στις 15:22 σημειώθηκε και άλλη δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 18,6 χλμ. Και το επίκεντρο 18 χλμ. Νοτιοδυτικά του Άθω.

Υπενθυμίζεται ότι ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε και τα ξημερώματα στην ίδια περιοχή, αναστατώνοντας τους κατοίκους πολλών περιοχών της Βορείου Ελλάδας.
Το επίκεντρο της πρώτης δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 22 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά του Άθω και ακολούθησαν αρκετοί μικρότεροι μετασεισμοί.
SPONSORED
Πάνω από 10 παραβιάσεις και παραβάσεις από τουρκικά αεροσκάφη και F-16 στο Αιγαίο
20:44
Η Πολωνία πρέπει να συμμετέχει στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία λεει ο Τουσκ
20:36
Η NASA ανακοίνωσε τους αστροναύτες του Artemis III - Ιταλός ο πρώτος ευρωπαίος της αποστολής
20:28
Ρωσία: Το υπουργείο Ψηφιακής Τεχνολογίας ζητά την άρση της απαγόρευσης του Roblox
20:22