Πάρος: Πώς ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά - Συγκλονιστικές εικόνες από το τοπίο σήμερα
Ανανεώθηκε:
Μια μεγάλη θαμνοειδής έκταση με ελαιόδεντρα αλλά και κυψέλες μελισσών, έγινε στάχτη εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στο Μαράθι της Πάρου.
Σύμφωνα με την αυτοψία των αρμόδιων αρχών, εστία της φωτιάς ήταν ένα σημείο κοντά το εκκλησάκι Παναγιά όπως το αποκαλούν οι περίοικοι, το οποίο βρίσκεται πίσω από το μοναστήρι του Αγίου Μηνά στο δρόμο προς Βουνιά.
Με το ξέσπασμα της πυρκαγιάς η κινητοποίηση για την κατάσβεσή της ήταν τεράστια.
Επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν άμεσα στο σημείο. Ένα ελικόπτερο κατέφθασε σε ελάχιστο χρόνο από τη Νάξο ενώ δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ έφτασαν μέσα σε 45 λεπτά κάνοντας ρίψεις νερού από αέρος. Το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα δύσκολο καθώς στην περιοχή φυσούσαν ισχυροί άνεμοι οι ριπές των οποίων έφθαναν τα 9 μποφόρ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες πυροσβεστών που επιχείρησαν στο σημείο, η φωτιά μαινόταν ανεξέλεγκτη για πολύ ώρα κατακαίγοντας τα πάντα στο πέρασμά της, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του parianostypos.gr.
Όπως χαρακτηριστικά είπαν, εστίες φωτιάς ξεπηδούσαν ταχύτατα από το ένα σημείο στο άλλο λόγω του έντονου ανέμου κάνοντας το έργο της πυρόσβεσης εξαιρετικά δύσκολο.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, κανένα επίσημο πόρισμα δεν έχει εξαχθεί για την αιτία της πυρκαγιάς.
Οι έρευνες της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι μέχρις ώρας άγνωστο αν η πυρκαγιά προήλθε από ανθρώπινη αμέλεια ή από εμπρησμό.
Το ίδιο μέσο δημοσιοποίησε και βίντεο στο οποίο φαίνεται η καταστροφή από την πυρκαγιά:
SPONSORED
Τραμπ κατά ΜΜΕ: Ακόμα κι αν το Ιράν υψώσει λευκή σημαία θα γράφουν ότι νίκησε τις ΗΠΑ
18:19
Κρυμμένη κοκαΐνη σε φορτίο με ρούχα της εταιρείας της Κιμ Καρντάσιαν - Μία καταδίκη
18:10
Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ στον Ανδρουλάκη για ιδιωτικό χρέος : «Χρεοκοπημένες συνταγές»
17:59
ΑΡΧΕΛΩΝ: Οι πρώτες φωλιές Caretta caretta για το 2026 είναι γεγονός
17:58