ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Κρήτη για 12 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Κρήτη για 12 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνολικά 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6» διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό, μετά τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, στην Κρήτη

To «Mein Schiff 6» απέπλευσε στις 11 το βράδυ της Κυριακής από το λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό τη Μήλο. Στο κρουαζιερόπλοιο εκτός του πληρώματος υπάρχουν περίπου 1.000 επιβάτες, όλοι Γερμανοί πολίτες, όπως μεταδίδει το ekriti.gr.

Πριν την αναχώρηση του πλοίου έγιναν 150 δειγματοληπτκά τεστ κορωνοϊού στο πλήρωμα, εκ των οποίων τα 12 βγήκαν θετικά.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στο Ράδιο Κρήτη, Γιάννη Βαρδαβά, η ενημέρωση που υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα, είναι ότι τα τεστ θα επαναληφθούν και σήμερα, ενω το κρουαζιερόπλοιο κατευθύνεται προς το λιμάνι του Πειραιά.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κρουαζιερόπλοιο, αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στα ανοιχτά της Μήλου και επιβαίνουν 922 επιβάτες και 766 μέλη πλήρωμα, ενώ πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Σημειώνεται ότι το «Mein Schiff 6» είναι το πρώτο πλοίο που ξεκίνησε δρομολόγια κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο και προσέγγισε τον Πειραιά μετά από εξάμηνη αναστολή της κρουαζιέρας στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ