ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Λακωνία - Το ενδεχόμενο lockdown δεν αποκλείεται

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Λακωνία - Το ενδεχόμενο lockdown δεν αποκλείεται

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές εξαιτίας της πορείας του κορωνοϊού στη Λακωνία.

Στην περιοχή μετέβησαν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων για ελονοσία, όπου δύο εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα του Covid-19 και έτσι υποβλήθηκαν σε έλεγχο όπου και το τεστ για τον κορωνοϊό βγήκε θετικό.

Μάλιστα, τόνισε πως εντοπίστηκαν κρούσματα σε ένα περιβάλλον ευάλωτου πληθυσμού μεταναστών κατά τη διάρκεια ελέγχου για ελονοσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θετικό είναι ότι όλοι οι μετανάστες στην περιοχή είναι καταγεγραμμένοι και «ξέρουμε ποιοι είναι σε κάθε σπίτι».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου είπε πως όλα τα μέτρα που προβλέπονται είναι σε πλήρη εφαρμογή, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο lockdown, κάτι που για την ώρα δεν εξετάζεται.

Ο κ. Τσιόδρας συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο.

Υπενθυμίζεται ότι στον δήμο Ευρώτα της Λακωνίας εντοπίστηκαν 32 κρούσματα κορωνοϊού σε εργάτες γης.

Ο δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος, είπε στο MEGA ότι τα κρούσματα εντοπίστηκαν στα χωριά Άγιος Ιωάννης και Γλυκόβρυση.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Λακωνία

Σημειώνεται πως από την Κυριακή κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έκανε εκτεταμένους ελέγχους για ανίχνευση του ιού SARS-CoV2 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα στη Λακωνία.

Έχουν, ήδη, πραγματοποιηθεί περισσότερα από 150 rapid test στις στενές επαφές που έχουν προκύψει από την εκτεταμένη ιχνηλασία και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι και στις γύρω περιοχές, προκειμένου να εντοπιστεί και να περιοριστεί πιθανή διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ