ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Mein Schiff 6: Αρνητικά τα αποτελέσματα και από τον τρίτο κύκλο των τεστ

Κορωνοϊός - Mein Schiff 6: Αρνητικά τα αποτελέσματα και από τον τρίτο κύκλο των τεστ
CNN GREECE

Σε τρίτο «κύκλο» τεστ κορωνοϊού υποβλήθηκαν τα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6», το οποίο κατέπλευσε στις 5 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Οριστικά αρνητικά στον κορωνοϊό είναι τελικά τα 12 μέλη πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff που μέχρι σήμερα το πρωί θεωρούνταν θετικά στον ιό.

Νωρίτερα κατά τον δεύτερο έλεγχο του πληρώματος αποδείχτηκε ότι και τα 12 μέλη του προσωπικού που αρχικά είχαν διαγνωστεί θετικά, ήταν τελικά αρνητικά στον ιό.

Ο δεύτερος έλεγχος έγινε εν πλω καθώς το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει την υποδομή για τέτοιου είδους διαδικασία.

Το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στις 5 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά — πιο συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου) - με τις υγειονομικές Αρχές να ξεκινούν άμεσα τεστ κορωνοϊού σε όλα τα μέλη του πληρώματος.

Το κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα μεταφέροντας 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6 τα οποία βρέθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσίαζε συμπτώματα.

Η TUI Cruises διαβεβαίωσε επίσης ότι τα 12 μέλη του πληρώματος είχαν τεθεί σε απομόνωση εντός του πλοίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ