ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Παγώνη: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 20:00 αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση

Κορωνοϊός – Παγώνη: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 20:00 αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν οπωσδήποτε lockdown στην Αττική εάν δεν βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα εξέφρασε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως χρειαστεί θα μπορούσε να υπάρξει και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 20:00.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη τόνισε πως το πρόβλημα αυτή τη στιγμή το έχει η Αττική ενώ υπογράμμισε πως υπάρχουν ορισμένες παράμετροι -όπως οι διασωληνωμένοι, οι θάνατοι και οι νοσηλευόμενοι- που ανησυχούν ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα της χώρας.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων ΑθήναςΠειραιά υπογράμμισε, παράλληλα, πως υπάρχει μεγάλη διασπορά στο κέντρο της Αθήνας ενώ πρέπει να «προσέξουμε τον αριθμό των διασωληνωμένων».

Σημείωσε δε, πως οι άνθρωποι υψηλού κινδύνου εάν περάσουν τις 8-10 μέρες διασωληνωμένοι τότε δεν είναι εύκολο να αποσωληνωθούν.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις -μεταξύ των οποίων και στο ζήτημα της μάσκας.

Όπως επεσήμανε, θα έπρεπε ήδη να φοράμε μάσκα παντού -και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους.

«Είναι ένα μέτρο που δεν κοστίζει τίποτα και είναι θέμα συνήθειας του καθενός μας» είπε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε:

«Με τις μάσκες έγιναν λάθη από την αρχή αναφορικά με το βάλε-βγάλε».

«Χαμός στις πλατείες»

Την ίδια ώρα, η κ. Παγώνη ανέφερε πως τα βράδια γίνεται χαμός στις πλατείες και οι συγκεντρωμένοι ούτε φοράνε μάσκες ούτε κρατάνε αποστάσεις.

«Όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν φοράνε μάσκες ούτε κρατάνε αποστάσεις, υπάρχει πρόβλημα» δήλωσε η ίδια, συμπληρώνοντας πως το 20% βγαίνει από τις ΜΕΘ.

«Πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι έχουν και κορωνοϊό και γρίπη διότι το ανοσοποιητικό σύστημα αμέσως πέφτει και για αυτό τονίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός μετά τις 20 Οκτωβρίου -πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και σιγά – σιγά και οι υπόλοιπες ομάδες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ