ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομική βία καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Αστυνομική βία καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ
ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Επεισόδια έλαβαν χώρα το πρωί της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Υγείας μεταξύ αστυνομικών και συμβασιούχων που εργάζονται στο σύστημα Υγείας.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στο Mega, οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας και ο ίδιος προσωπικά, δέχθηκαν επίθεση από τους αστυνομικούς.

«Είπαμε στην αστυνομία να κλείσει την οδό Αριστοτέλους. Αντί να μας βοηθήσουν, τρεις διμοιρίες ΜΑΤ άρχισαν να μας χτυπάνε. Εμένα προσωπικά με χτύπησαν με κλωτσιά στα γεννητικά όργανα» κατήγγειλε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η διαμαρτυρία έγινε λόγω αθέτησης κυβερνητικής υπόσχεσης έναντι των συμβασιούχων.

«Η διαμαρτυρία έγινε για αυτό που υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας πριν έξι μήνες. Για την μονιμοποίηση των εκτάκτων. Κάτι που δεν έκανε. Οι κυβέρνηση ανανεώνει τις συμβάσεις τους για λίγες μέρες μέχρι τέλος του έτους. Λες και οι ανάγκες για τη δημόσια υγεία θα εκλείψουν» ανέφερε σχετικά.

Επεισόδια έξω από το υπουργείο

Νέα ένταση σημειώθηκε νωρίτερα έξω από το υπουργείο Υγείας, μεταξύ μελών της ΠΟΕΔΗΝ και αστυνομίας.

Η νέα ένταση δημιουργήθηκε όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν ξανά να βγουν στον δρόμο, κάτι που δεν τους επιτράπηκε.

Ένταση είχε επικρατήσει και λίγο πριν, όταν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να προσεγγίσουν το υπουργείο.

Μετά από πορεία, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ κατέληξαν έξω από το υπουργείο Υγείας για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν τη μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Ωστόσο, ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων στη διαμαρτυρία -μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος- συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, όταν τους έκλεισαν το δρόμο προς το υπουργείο.

«Δεν έχει ξαναγίνει» φώναζε ο κ. Γιαννάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ