ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τουλάχιστον 200 άτομα στην κηδεία - εστία μόλυνσης στο Μουρίκι

Κορωνοϊός: Τουλάχιστον 200 άτομα στην κηδεία - εστία μόλυνσης στο Μουρίκι
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Petros Giannakouris

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές για πέντε χώρια σε Θήβα και Χαλκίδα.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα χωριά Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι στη Θήβα, καθώς και στα Λουκίσια Χαλκίδας λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που προέκυψαν μετά τη θετική διάγνωση 63χρονης που παραβρέθηκε σε κηδεία στο Μουρίκι.

Η κηδεία στο χωριό πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.

Εκεί βρέθηκε και η 63χρονη, που, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό και θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μουρικίου, Τάκης Πέτρου, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι στην κηδεία της περασμένης Κυριακής είχαν βρεθεί συγγενείς του νεκρού από διάφορα χωριά, τουλάχιστον 200 άτομα και χωρίς να τηρηθεί κανένα μέτρο.

«Ήταν τραγικό αυτό που έκανε η 63χρονη» δήλωσε ο κ. Πέτρου, ενώ άφησε υπαινιγμούς για ευθύνες του ιερέα που τέλεσε την κηδεία, λέγοντας ότι ο ίδιος προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του.

«Χθες ειδοποιηθήκαμε από την αντιπεριφερειάρχη που ήρθε με κλιμάκιο, ότι υπήρξαν κρούσματα κορωνοϊού και πως ήταν μάλιστα συγγενείς του θανόντα. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα άτομα είναι θετικά», πρόσθεσε ο Τάκης Πέτρου.

Το βράδυ της Τετάρτης η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό.

Η ισχυρή σύσταση αφορά τους κατοίκους των κάτωθι οικισμών του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας και του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας:

  • Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και
  • Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, για πιστή τήρηση των κάτωθι μέτρων αυτοπροστασίας:

- Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.

- Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

- Μη προσέλευση των μαθητών σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων και

- Μη μετακίνηση των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων.

Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν στις επιχειρήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να αποδεχθούν τη μη προσέλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση.

Η παραπάνω ισχυρή σύσταση ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου στις προαναφερόμενες περιοχές, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ