ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Κατέληξε 79χρονος από το γηροκομείο «Αττική»

Κορωνοϊός: Κατέληξε 79χρονος από το γηροκομείο «Αττική»
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατέληξε ηλικιωμένος φιλοξενούμενος του γηροκομείου «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 79χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι στο γηροκομείο έχουν εντοπιστεί έως τώρα 41 θετικά κρούσματα.

Διαμαρτυρίες και αγανάκτηση - Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής

Αγανάκτηση επικρατεί στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής τα μέτρα ασφαλείας στο γηροκομείο δεν τηρούνταν και το προσωπικό όταν έμπαινε ή έβγαινε από το γηροκομείο δεν φορούσε μάσκες.

«Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού, βοήθεια δεν έχουμε από κανέναν. Αν δεν είχε πάρει δημοσιότητα το θέμα του γηροκομείου θα είχαμε κολλήσει κορωνοϊό όλοι στην περιοχή» είπε κάτοικος.

Ζήτησαν υπογραφές ότι δεν φέρουν ευθύνη για κρούσματα

Σε εκπομπή του Mega μίλησε και η κόρη μίας εκ των τροφίμων του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα η οποία προχώρησε σε μία σοβαρή καταγγελία.

Όπως εξήγησε, η μητέρα της δεν βρίσκεται μεταξύ των όσων έχουν κολλήσει τον ιό, ενώ ουδέποτε ενημερώθηκε για το τι έχει συμβεί.

«Η μητέρα μου ζει στο γηροκομείο. Είναι αρνητική από το τεστ που έγινε. Κάθε μέρα επικοινωνούσα με την προϊσταμένη, κάθε μεσημέρι, να ρωτήσω για την μητέρα μου. Πήρα και εχθές. Ρώτησα αν είναι όλα καλά και μου είπαν ότι όλα ήταν καλά. Το βράδυ δεν είχαμε ειδήσεις. Το πρωί δεν είχα ρεύμα, δεν είχα μάθει τίποτα. Σήμερα στις 12 και μισή επικοινώνησε η κόρη μου με το γηροκομείο για άλλο θέμα, και έτσι ενημερωθήκαμε», εξήγησε η γυναίκα.

«Το Σάββατο μας έστειλαν χαρτί να υπογράψουμε, ότι σε περίπτωση κορωνοϊού και αν προκύψει κρούσμα, δεν φέρει το γηροκομείο καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι είναι συνέχεια της σύμβασης που έχουμε υπογράψει, και ότι τους το σύστησε να το κάνουν ο ΕΟΔΥ. Μου είπαν ακόμα ότι ο νοσηλευτής που βρέθηκε θετικός δούλευε βράδυ, και δούλευε με 4 μάσκες και 3 γάντια», κατήγγειλε η ίδια.

Τα τελευταία στοιχεία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη 411 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 68 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18.886, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

Τα 2.961 (15.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.755 (41.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 28 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Συνολικά 214 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ