ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στην Πέλλα εσπευσμένα ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας - Έκτακτη σύσκεψη στις 16:00

Κορωνοϊός: Στην Πέλλα εσπευσμένα ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας - Έκτακτη σύσκεψη στις 16:00
Φωτογραφία αρχείου Δημήτρης Καπάνταης/ INTIME NEWS

Συναγερμός σήμανε σε εταιρεία στο Μαυροβούνι Σκύδρας στην Πέλλα, μετά τον εντοπισμό 114 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η κατάσταση κρίθηκε κρίσιμη και με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, μεταβαίνει εσπευσμένα στην περιοχή, μαζί με την Φλώρα Κοντοπίδου, Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ.

Ο Γενικός Γραμματέας θα έχει σύσκεψη στις 16:00, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, οι Δήμαρχοι της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Στην εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας εντοπίστηκαν 114 θετικά κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, τα περισσότερα από τα 114 άτομα που είναι θετικά στον κορωνοϊό είναι ασυμπτωματικά.

Ήδη έχει ληφθεί απόφαση αναστολής λειτουργίας της εταιρείας, λόγω του επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου COVID-19.

Η αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από σήμερα και ώρα 12:00 έως και τις 11 Οκτωβρίου και ώρα 12.00.

Ειδικότερα, η ΓΓΠΠ αναφέρει:

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας Νομού Πέλλας, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου 10 ημέρες είχε ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Τα αυξημένα κρούσματα του ιού στους δήμους της περιοχής είχαν αναγκάσει τις υγειονομικές Αρχές να κλείσουν τα σχολεία, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ