ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Πώς φτάσαμε στα 114 κρούσματα στη Σκύδρα

Κορωνοϊός: Πώς φτάσαμε στα 114 κρούσματα στη Σκύδρα
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Νέα εστία κορωνοϊού, που προβληματίζει τους ειδικούς, εντοπίστηκε στη Σκύδρα και συγκεκριμένα σε κονσερβοποιία, προκαλώντας συναγερμό στις αρχές. 

Στην συγκεκριμένη μονάδα εντοπίστηκαν συνολικά 114 κρούσματα με αποτέλεσμα σημάνει συναγερμός και να κλείσει το εργοστάσιο.

Σε συνέχεια της απόφασης αναστολής λειτουργίας εταιρείας κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας, Π.Ε. Πέλλας, λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου COVID-19 με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, μετέβη εσπευσμένα στην περιοχή, μαζί με την Φλώρα Κοντοπίδου, Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ.

Ο Γενικός Γραμματέας έχει σύσκεψη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή, οι Δήμαρχοι της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Πώς φτάσαμε στα 114 κρούσματα

Σύμφωνα με το logospellas.gr, υπήρχαν πληροφορίες για θετικούς εργαζόμενους στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Πρώτη διαγνώστηκε θετική μία γυναίκα, πριν από λίγα 24ωρα.

Συγγενείς της δουλεύουν επίσης στο εργοστάσιο και εκτός από εκείνη, έχουν και πολλές επαφές στη ευρύτερη περιοχή.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι γνωστό στην περιοχή και πρόκειται για μια εξαγωγική εταιρεία που εμπορεύεται κυρίως ροδάκινο.

Η αρχική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας:

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας Νομού Πέλλας, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από 02-10-2020 και ώρα 12.00 έως 11-10-2020 και ώρα 12.00.

Κλείνουν οι λαϊκές

Παράλληλα αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Σκύδρας από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, έπειτα από την εμφάνιση αυξημένων κρουσμάτων μετάδοσης του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή για λόγους προστασίας κι ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

Την ανακοίνωση εξέδωσε ο αντιδήμαρχος Σκύδρας Γιώργος Σταματέλλος.

Έκλεισε σχολείο

Μάλιστα, με εντολή της Δημοτικής Αρχής, έγινε την Πέμπτη, στο Γυμνάσιο της Σκύδρας απολύμανση σε όλους τους χώρους.

Όπως είναι γνωστό, ένας μαθητής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, και μετά από αυτό έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της σχολικής μονάδας.

Η τάξη που φοιτά το παιδί απολυμάνθηκε πρώτη, καθώς θα ξαναλειτουργήσει στις 13 Οκτωβρίου, ενώ έγινε και απολύμανση σε όλους τους χώρους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται δεκάδες κρούσματα σε μονάδες

Στις 11 Σεπτεμβρίου, 114 κρούσματα κορωνοϊού και πάλι σε εταιρεία κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά, είχαν οδηγήσει τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, να ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου συναγερμός είχε σημάνει στις υγειονομικές αρχές, από τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο.

Οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ έδειξαν τότε ότι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης υπήρχαν 34 κρούσματα κορωνοϊού.

Έντεκα κρούσματα κορωνοϊού είχαν εντοπιστεί τον Σεπτέμβριο και σε εργοστάσιο με περίπου 150 εργαζομένους στο Κορωπί. Στις Αρχές Αυγούστου, κρούσματα κορονοϊου είχαν εντοπιστεί σε εργοστάσιο κρέατος την Καβάλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ