Κορωνοϊός: «Σαφάρι» ελέγχων σε πλατείες - Σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο της ΕΛΑΣ
Ανανεώθηκε:
«Σαφάρι» ελέγχων στις πλατείες έχουν ξεκινήσει οι άνδρες της ΕΛΑΣ από το βράδυ της Παρασκευής προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός πολιτών, ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται το επόμενο 48ωρο, στο πλαίσιο προσπάθειας ανάσχεσης της διασποράς του νέου κορωνοϊού.
Αυξημένες θα είναι οι περιπολίες της αστυνομίας καθώς έχουν καταρτιστεί επιχειρησιακά σχέδια επιτήρησης για όλες τις πλατείες. Μάλιστα, θα υπάρχουν στατικές αστυνομικές δυνάμεις σε πλατείες που στο παρελθόν είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα συνωστισμού.
Οι έφοδοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ στους παραβάτες των μέτρων θα επιβάλλονται πρόστιμα.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν επιβληθεί συνολικά 73 πρόστιμα σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες, ενώ υπήρξαν 243 παραβάσεις για μη τήρηση ωραρίου.
Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού παρατείνονται μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, περίπτερα, ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ και κάβες θα συνεχίσουν μέχρι τις 12 Οκτωβρίου να βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς ωραρίου, καθώς επιβάλλεται η αναστολή λειτουργίας από τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 το πρωί.
Ιστορική χρονιά το 2025 για το ΤΖΟΚΕΡ: 8 μεγάλοι νικητές μοιράστηκαν πάνω από 71 εκατ. ευρώ στην πρώτη κατηγορία
15:09
«Τέλος χρόνου» για το επίδομα παιδιού - Πότε κλείνει η πλατφόρμα των αιτήσεων
15:06
Ανακάλυψη - ορόσημο: Εντοπίστηκε «υπερ - ναυαρχίδα» των Βίκινγκς που αλλάζει όσα ξέραμε
14:58
Οι κεντρικοί τραπεζίτες στέκονται στο πλευρό του Τζερόμ Πάουελ
14:46