ΕΛΛΑΔΑ

Σύψας: Δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι – Μέχρι την άνοιξη θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα

Σύψας: Δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι – Μέχρι την άνοιξη θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα
(AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Απαισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό Νίκος Σύψας, αποκαλύπτοντας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ότι «μέχρι την άνοιξη θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV, ο λοιμωξιολόγος μίλησε για ακόμη μια φορά για την κρισιμότητα της κατάστασης και τόνισε πως το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και συγκεκριμένα στην Αθήνα όπου «εντοπίζεται η μεγαλύτερη επιδημιολογική πίεση».

«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο» δήλωσε χαρακτηριστικά, και συνέχισε:

«Είναι απλό, κρατάμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα».

Την ίδια ώρα, ο ειδικός ξεκαθάρισε πως «δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι με την κατάσταση όπως είναι τώρα».

«Η παρέμβαση που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ σημαντική. Η κατάσταση είναι δύσκολη στην Αττική. Τώρα πρέπει να καμφθεί η επιδημία, πριν είναι αργά».

Τόνισε δε, πως όλα χρειάζονται μέτρο και καλή θέληση.

«Δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικό να γίνει υποχρεωτική και με πρόστιμο η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους» είπε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει ήδη έτοιμο πακέτο νέων μέτρων.

«Και αν χρειαστεί θα το πάρουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη θετική διάγνωση του Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Σύψας είπε πως ο ιός «δεν κοιτά προέδρους αλλά ευάλωτους ανθρώπους».

Ερωτηθείς για τα σχολεία είπε πως είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση, προσθέτοντας πως ο βασικός όγκος των εκπαιδευτικών μονάδων λειτουργεί.

Αναφορικά με τα ΜΜΜ είπε πως η κατάσταση δεν ήταν καλή αλλά τώρα αυξάνονται τα δρομολόγια.

«Ελπίζω να έχουμε πρόοδο» τόνισε.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, τόνισε πως ο κορωνοϊός έχει έρθει για να μείνει για καιρό.

«Κανείς δεν ξεμπέρδεψε εύκολα με μια πανδημία. Κρατούν 1,5 με δύο χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά, προβλέποντας παράλληλα «πολύ μεγάλα προβλήματα μέχρι την άνοιξη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ