ΕΛΛΑΔΑ

Καταλήψεις σχολείων: Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι μαθητές

Καταλήψεις σχολείων: Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι μαθητές
Φωτογραφία αρχείου CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Μαθητές από περισσότερα από 180 σχολεία συμμετείχαν στη σημερινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Αθήνας, στην Γκράβα, όπου αποφάσιστηκε η συνέχεια των κινητοποιήσεων, διεκδικώντας κατά κύριο λόγο ασφαλείς συνθήκες στα σχολεία εν μέσω κορωνοϊού.

Οι μαθητές καλούν τους καθηγητές να μην εφαρμόσουν τις «τηλε - απουσίες», όπως χαρακτηρίζουν και την τηλε- εκπαίδευση στα σχολεία, τα οποία τελούν υπό κατάληψη.

Κάλεσαν, μάλιστα, τους μαθητές από όλα τα σχολεία να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να οργανωθούν.

Επιπλέον, η Συντονιστική θα οργανώσει τηλεδιασκέψεις με άλλες Επιτροπές από την Ελλάδα.

Επιπλέον, ανακοίνωσαν ότι την Τετάρτη 7 Οκτώβρη θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση ‪στις 10:00 στο μετρό Αμπελοκήπων, δηλώνοντας ότι «είναι αυτονόητο ότι θα κλείσουμε τα σχολεία μας και θα συμμετέχουμε στη διαδήλωση μαζί με όλο το λαό για να μπουν οι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή».

Τέλος, την Παρασκευή 9 Οκτώβρη οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στις 12:00 στο υπουργείο Παιδειας, προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματα τους.

Τα αιτήματα των μαθητών

Οι μαθητές ζητούν:

  • Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.
  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
  • Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.
  • Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
  • Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτιριακά προβλήματα.
  • Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
  • Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.
  • Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρο

Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της έχει ανακοινώσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί της Δευτέρας, σε συνέχεια της σχετικής κινητοποίησης της Παρασκευής, καταγγέλοντας τα όσα ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε καταδότες των μαθητών τους. Είναι αυτονόητο ότι κανείς/καμία εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να παίξει ένα τέτοιο ρόλο», τονίζει η ΟΛΜΕ και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αντί να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών επιλέγουν τον απαράδεκτο δρόμο των απειλών, των εκφοβισμών και της τρομοκρατίας. Η άθλια επιχείρηση επιβολής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη δε θα περάσει. Κανένας συνάδελφος να μην υλοποιήσει τις αντιδημοκρατικές εντολές του υπουργείου Παιδείας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ