ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Δύο κρούσματα στο «Δρομοκαΐτειο» - Μεγάλη διασπορά φοβάται η ΠΟΕΔΗΝ

Κορωνοϊός: Δύο κρούσματα στο «Δρομοκαΐτειο» - Μεγάλη διασπορά φοβάται η ΠΟΕΔΗΝ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δύο κρούσματα του νέου κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, πρόκειται για δύο άτομα αλλοδαπής καταγωγής, των οποίων η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο έγινε την Πέμπτη, με εισαγγελική εντολή.

Μάλιστα υποβλήθηκαν σε θερμομέτρηση και rapid test τα οποία βγήκαν θετικά στην Covid-19, ωστόσο ένα εκ των δύο περιστατικών πήρε εξιτήριο την Παρασκευή. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πιθανότατα πρόκειται για άστεγη γυναίκα. Οι ανησυχίες για τη διασπορά του ιού στρέφονται επίσης σε ξενώνα της οδού Σατωβριάνδου, στον οποίο φέρεται να επέστρεψε η γυναίκα.

Το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στο ξενώνα στην οδό Σατωβριάνδου προκειμένου να πραγματοποιήσει τεστ σε τρόφιμους και εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι έξω από το «Δρομοκαΐτειο» βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο πραγματοποίει τεστ κορωνοϊού σε όποιον εισέρχεται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, και τα δύο άτομα ήταν ασυμπτωματικά.

«Και οι δύο κοιμόταν στον ίδιο θάλαμο με άλλον ασθενή και έρχονταν σε επαφή με όλους τους ασθενείς του τμήματος και με το προσωπικό», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, προσθέτοντας ότι το νοσοκομείο έχει επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ για οδηγίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ασθενής που εξακολουθεί να νοσηλεύεται «πρέπει να φύγει άμεσα από το Δρομοκαΐτειο, για νοσοκομείο που νοσηλεύει περιστατικά κορωνοϊού».

«Δεν μπορεί να μένει στο νοσοκομείο και να το φροντίζει το προσωπικό που είναι αναστατωμένο, χωρίς τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας», σημειώνει.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει την ανάγκη όλοι οι ασθενείς που εισάγονται να υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ