ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τέσσερα θετικά κρούσματα στο ΕΚΑΒ Αγρινίου

Κορωνοϊός: Τέσσερα θετικά κρούσματα στο ΕΚΑΒ Αγρινίου
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συναγερμός στις Αρχές του Αγρινίου σήμανε μετά την είδηση ότι μετα τα αντίστοιχα κρούσματα σε Ιωάννινα και Καρδίτσα, εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού και στο ΕΚΑΒ της πόλης.

Η κατάσταση προς το παρόν δείχνει ελεγχόμενη και έχουν ενεργοποιηθεί τα προβλεπόμενα από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ: Δηλαδή καραντίνα στις στενές επαφές, ιχνηλατήσεις και διαρκή τεστ στους εργαζομένους.

Τόσο η περιφερειακή διεύθυνση του ΕΚΑΒ, όσο και σε κεντρικό επίπεδο, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, μιας και βασικό ζητούμενο στην συγκεκριμένη ευαίσθητη υπηρεσία, είναι να μην «αποψιλωθεί» σε προσωπικό.

Ο αριθμός των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Αγρινίου είναι περίπου 45 άτομα και η υπηρεσία στεγάζεται σε κοντέινερ, στο παλιό νοσοκομείο, κάτω από συνθήκες που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και ιδανικές.

Τα τελευταία στοιχεία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 229 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19.842, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

Τα 3049 (15.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8083 (40.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 82 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 25 (30.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 223 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ