ΕΛΛΑΔΑ

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες λόγω στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες λόγω στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Αντίκτυπο σε αρκετές πτήσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού αναμένεται να έχει η συμμετοχή των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, καθώς και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), σε 4ωρη στάση εργασίας. 

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί ασφαλείας έχουν εξαγγείλει δύο τετράωρες στάσεις εργασίας για σήμερα και αύριο 7 και 8 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) ανακοίνωσε την προκήρυξη τετράωρων στάσεων εργασίας τις παραπάνω ημέρες από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι και η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΝΗΜΑΕΚ) από τις 12:00 έως και τις 16:00.

Οι δυο ενώσεις αντιδρούν στη μη καταβολή δεδουλευμένων αμοιβών και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ).

Η αποχή των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τα καθήκοντά τους δεν θα επιτρέψει την πραγματοποίηση καμίας πτήσης κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, ενώ και η αποκατάσταση μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης θα έχει σημαντικές δυσκολίες δεδομένης της διαδοχικής στάσης εργασίας από τους ηλεκτρονικούς.

Σημειώνεται, πως τις άνωθεν ημέρες στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει και εργαζόμενοι της ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ) από τις 11.00 έως τις 15:00.

Ειδικότερα, σήμερα 7 Οκτωβρίου:

Ακυρώνονται οι κάτωθι πτήσεις εξωτερικού της AEGEAN:

Τροποποιείται η ώρα αναχώρησης στις κάτωθι πτήσεις εξωτερικού της AEGEAN και της Olympic Air:

Τροποποιείται η ώρα αναχώρησης στις κάτωθι πτήσεις εσωτερικού της Olympic Air:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ