ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας: Στους δρόμους συνταξιούχοι, ντελιβεράδες και κούριερ

Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας: Στους δρόμους συνταξιούχοι, ντελιβεράδες και κούριερ
INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε κλοιό συγκεντρώσεων θα βρεθεί σήμερα, Πέμπτη, το κέντρο της Αθήνας, καθώς στις 10:00 το πρωί, οι οργανώσεις των συνταξιούχων έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 11:00 ντελιβεράδες, κούριερ και μεταφορείς πραγματοποιούν αντίστοιχες εκδηλώσεις στο Πεδίον του Άρεως, ενώ θα ακολουθήσει και μοτοπορεία.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων:

«Όλοι στον δρόμο του αγώνα για να μας αποδοθούν όλα αυτά που με τη βία για δέκα χρόνια μας αρπάζουν.

Τις περικοπές στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα, να ανοίξουν τα νοσοκομεία, οι εκατοντάδες δομές στην Υγεία που έκλεισαν και να καλύψουν τις τραγικές ελλείψεις σε αυτά που λειτουργούν με υλικά, κρεβάτια, γιατρούς και νοσηλευτές.

  • Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων.
  • Να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία και να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες.
  • Να αποδοθούν τώρα με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τα αναδρομικά του 11μηνου Ιούνης 2015, Μάης 2016 που αφορούν τις κύριες, επικουρικές συντάξεις καθώς και τις αποδοχές της 13ης και 14ης σύνταξης, σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης αρχίζοντας από την Επικουρική.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.

Όλοι μαζικά μαχητικά στον αγώνα, στις συγκεντρώσεις, σε όλες τις δράσεις, αυτός είναι ο μονόδρομός μας».

Εν τω μεταξύ, κούριερ, ντελιβεράδες και υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών πραγματοποιούν εικοσιτετράωρη απεργία, ζητώντας – μεταξύ άλλων - να τους δοθούν ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, να ενταχθούν σε μία ενιαία ειδικότητα και να τους προμηθεύεται εταιρικό δίκυκλο.

«Αρκετοί συνάδελφοι είδαν εταιρικά μηχανάκια, κράνη, πληρωμένες βενζίνες, περισσότερα ένσημα και τους μισθούς τους να αυξάνονται κατά 100 ευρώ τον μήνα. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, με τις πράξεις μας δείξαμε πως αν αγωνίζεσαι με συνέπεια και πείσμα, συλλογικά και οργανωμένα τότε παίρνεις νίκες, αλλά τίποτα δεν μας σταματά μέχρι κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα να παίρνει αυτά που δικαιούται, μέχρι να μην ξαναβαφτεί η άσφαλτος με αίμα συναδέλφου», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους για την απεργία.

«Η απεργία για εμάς είναι μια μακρόχρονη διαδικασία. Αντί να δίνουμε συνεντεύξεις, οργώνουμε τις πιάτσες και τα καταστήματα των ταχυμεταφορικών, μιλάμε, γνωριζόμαστε, ενημερώνουμε, ακούμε. Θέλουμε να μοιράζουμε την εφημερίδα στους χώρους εργασίας. Θέλουμε η απεργία να συζητιέται στις πιάτσες, να... ζυμώνεται, να βάζει ο καθένας το λιθαράκι του, να διαδίδεται και να εμπλουτίζεται ο απεργιακός λόγος, να γνωρίζει όλη η κοινωνία πως οι κούριερ, οι διανομείς και οι υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών απεργούν και διεκδικούν τα αυτονόητα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ