ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη μοτοπορεία των εργαζομένων με δίκυκλο στο κέντρο της Αθήνας

Μεγάλη μοτοπορεία των εργαζομένων με δίκυκλο στο κέντρο της Αθήνας
INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε κλοιό συγκεντρώσεων βρίσκεται το κέντρο της Αθήνας, καθώς από το πρωί οργανώσεις συνταξιούχων καθώς και κούριερ, διανομείς και εξωτερικοί υπαλληλοι που εργάζονται με δίκυκλο πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Οι τελευταίοι μάλιστα πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μοτοπορεία στο κέντρο της πόλης, με αφετηρία το Πεδίο του Άρεως.

Βασικό αίτημα των κινητοποίησεών τους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους, να τους δοθούν ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, να ενταχθούν σε μία ενιαία ειδικότητα και να τους προμηθεύεται εταιρικό δίκυκλο, μεταξύ άλλων.

Νωρίτερα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, συγκεντρώθηκε πλήθος συνταξιούχων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές και τις ελλήψεις στην υγεία.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων:

«Όλοι στον δρόμο του αγώνα για να μας αποδοθούν όλα αυτά που με τη βία για δέκα χρόνια μας αρπάζουν.

Τις περικοπές στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα, να ανοίξουν τα νοσοκομεία, οι εκατοντάδες δομές στην Υγεία που έκλεισαν και να καλύψουν τις τραγικές ελλείψεις σε αυτά που λειτουργούν με υλικά, κρεβάτια, γιατρούς και νοσηλευτές.

  • Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων.
  • Να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία και να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες.
  • Να αποδοθούν τώρα με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τα αναδρομικά του 11μηνου Ιούνης 2015, Μάης 2016 που αφορούν τις κύριες, επικουρικές συντάξεις καθώς και τις αποδοχές της 13ης και 14ης σύνταξης, σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης αρχίζοντας από την Επικουρική.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.

Όλοι μαζικά μαχητικά στον αγώνα, στις συγκεντρώσεις, σε όλες τις δράσεις, αυτός είναι ο μονόδρομός μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ