ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με ένταση έξω από το υπουργείο Παιδείας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με ένταση έξω από το υπουργείο Παιδείας
CNN GREECE/ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το κτήριο του υπουργείου Παιδείας μαθητές με αίτημα τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, καθώς επίσης και την πρόσληψη εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.

Άλλο αίτημα των μαθητών ήταν η αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν με ακρίβεια οι σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Τέλος, οι μαθητές ζήτησαν να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απαγόρευση της συμμετοχής στην εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις και να λαμβάνουν απουσίες.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των καταλήψεων στα σχολεία έχει μειωθεί σημαντικά από την αρχή της εβδομάδας, όταν άρχισε η εφαρμογή της εν λόγω απόφασης, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επίσημα αριθμητικά στοιχεία.

Στην κινητοποίηση των μαθητών συμμετείχαν και καθηγητές, καθώς η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει σχετική στάση εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου δεν έλειψαν και τα επεισόδια καθώς έξω από το κτήριο του υπουργείου επικράτησε ένταση με χημικά και πέτρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα ατόμων άρχισε να πετά πέτρες και φωτοβολίδες, με την αστυνομία να απαντά κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Σημειώνεται ότι τα επεισόδια προκάλεσαν έντονη αντίδραση από μαθητές και δασκάλους, οι οποίοι προσπαθούν να απομακρύνουν τους ταραξίες τονίζοντας ότι «Πρέπει να ακούσει τα αιτήματα μας η Κεραμέως».

Μετά την επέμβαση της αστυνομίας οι ταραξίες απομακρύνθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ