ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Πυροσβεστική παρέμβαση Οικονόμου

Επεισόδια έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Πυροσβεστική παρέμβαση Οικονόμου
INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα όσα εκτυλίχθηκαν στην πρωινή μαθητική συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε σχηματιστεί έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν στη ρίψη δακρυγόνων, ενώ η ένταση κλιμακώθηκε όταν επιχείρησαν να σπάσουν τη συγκέντρωση με αποτέλεσμα να υπάρξουν επεισόδια.

Τα επεισόδια σταμάτησαν όταν στην είσοδο του υπουργείου κατέβηκε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος λειτούργησε «πυροσβεστικά», ζητώντας από τους αστυνομικούς και τους συγκεντρωμένους να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσει η ένταση.

Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ απαντά με δελτίο τύπου για τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατά τη διάρκεια σημερινής συνάθροισης έξω από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο Μαρούσι, όπου συγκεντρώθηκαν περί τα (800) άτομα, εξελίχθηκαν τα ακόλουθα περιστατικά:

  • κατά το χρόνο διαβούλευσης, προκειμένου 5μελής αντιπροσωπεία μαθητών να εισέλθει στο Υπουργείο, (200) περίπου άτομα, από οποία (50-70) είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους άρχισαν να εκτοξεύουν, πέτρες, μπουκάλια, σίδερα, καπνογόνα, βαρελότα και ξύλα προς τον προαύλιο χώρο του Υπουργείου,
  • στη συνέχεια τα άτομα αυτά διασπάστηκαν σε τρεις ομάδες, από τις οποίες η μία έσπασε πόρτα παρακείμενης παιδικής χαράς και άρχισε από εκεί να εκτοξεύει αντικείμενα στο χώρο του Υπουργείου, η δεύτερη κινήθηκε προς την είσοδο vip του Υπουργείου και η τρίτη επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις, που βρισκόταν σε απόσταση (100) περίπου μέτρων, στην συμβολή των οδών Α. Παπανδρέου και Αιγαίου,
  • οι αστυνομικοί για να αποκρούσουν τις επιθέσεις προχώρησαν στην αναγκαία χρήση δακρυγόνων και τα άτομα αποχώρησαν προς παρακείμενο πολυκατάστημα, όπου ανασυντάχθηκαν, επανήλθαν στο Υπουργείο και επιτέθηκαν άλλες (2) φορές στις αστυνομικές δυνάμεις,
  • ενώ η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων είχε αποχωρήσει, περίπου (200) άτομα συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του πολυκαταστήματος και αφού άρχισαν να σπάνε μάρμαρα, επιτέθηκαν και πάλι στις αστυνομικές δυνάμεις,
    στη συνέχεια περί τα (50) άτομα παρέμειναν στην γέφυρα του πολυκαταστήματος και επιτίθεντο επανειλημμένα στις αστυνομικές δυνάμεις μέχρι 14.00 ώρα, οπότε και αποχώρησαν.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις συνελήφθη ημεδαπός μαθητής γιατί πετούσε πέτρες κατά των αστυνομικών από τον προαύλιο χώρο του πολυκαταστήματος.

Προκλήθηκαν φθορές σε αστυνομικά κράνη και ασπίδες, ενώ στο πολυκατάστημα προκλήθηκαν φθορές σε κολωνάκια, στο πλακόστρωτο και σε σχάρες φρεατίων. Επιπλέον από φωτοβολίδες προκλήθηκε πυρκαγιά σε ξερά χόρτα στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου η οποία σβήστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ