ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Κρήτη: Γονέας παιδιών δημοτικού βρέθηκε θετικός - Σε καραντίνα όλη η οικογένεια

Κορωνοϊός - Κρήτη: Γονέας παιδιών δημοτικού βρέθηκε θετικός - Σε καραντίνα όλη η οικογένεια
ΙΝΤΙΜΕ

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε γονέας δύο παιδιών, που φοιτούν σε δημοτικό σχολείο του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, στην Κρήτη. 

Η οικογένεια βρίσκεται σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ ο ασθενείς μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα. Στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, έχει ζητηθεί να γίνει απολύμανση του σχολείου.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγράφει 2 περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού σε γονείς μαθητών στο Ηράκλειο τα οποία αφορούσαν σε σχολείο του κέντρου της πόλης του Ηρακλείου και σε δημοτικό σχολείο της Νέας Αλικαρνασσού.

Την ίδια στιγμή η Ένωση Γονέων Μαθητών Ηρακλείου με αφορμή τα κρούσματα αυτά έχει ήδη γνωστοποιήσει με ανακοίνωση της τα αιτήματα της:

• Άμεσα διενέργεια γρήγορων τεστ από κινητές μονάδες δειγματοληψίας σε σχολεία με κρούσμα ή που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα.
• Απολύμανση κάθε σχολείου με κρούσμα ή που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα.
• Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές κάθε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
• Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, με αναλογία μία καθαρίστρια ανά 200 παιδιά, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ