ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία Κυπρίων φοιτητών για τα Βαρώσια

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία Κυπρίων φοιτητών για τα Βαρώσια
grtimes.gr

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την έκνομη ενέργεια της Τουρκίας να προχωρήσει σε επέκταση χρήσης μέρους του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, πραγματοποίησαν φοιτητές στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, Κύπριοι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους φορώντας μαύρα μπλουζάκια με τον αριθμό 46 πάνω τους, όσα είναι δηλαδή τα χρόνια που έχουν περάσει από την τουρκική εισβολή στην πόλη.

Στο κάλεσμά της η ΦΠΚ Πρωτοπορία ανέφερε ότι «46 χρόνια μετά η αγαπημένη πόλη της Αμμοχώστου, η δικιά μας πόλη, βεβηλώνεται για ακόμα μια φορά άνανδρα από τον Αττίλα. Τότε με όπλα, σήμερα με μπουλντόζες επιχειρούν να βεβηλώσουν ετούτα τα ιστορικά χώματα και να αλλοιώσουν την ιστορία τους. Ξεχνούν όμως ότι αυτά τα χώματα είναι ποτισμένα με το αίμα των προγόνων μας και ότι "τούτη γη δεν τους θέλει, τούτη γη δεν τους ξέρει". Χρέος μας λοιπόν να σταθούμε δίπλα στην ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ μας και να φωνάξουμε στην Τουρκία, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΟΧΙ άλλες εισβολές, ΟΧΙ άλλες γενοκτονίες, ΟΧΙ άλλη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Καταδικάζουμε κάθε μορφής εισβολή. Η νεολαία ποτέ δεν ξεχνά και δεν θα πάψει να ξεχνά» δήλωσε στο grtimes.gr μέλος της ΦΠΚ Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης.

Τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο

Τραγουδώντας το γνωστό κομμάτι «Το χώμα που περπάτησα – Αμμόχωστος» και τον εθνικό ύμνο ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ