ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τετάρτη

Κορωνοϊός: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τετάρτη
ΙΝΤΙΜΕ

Σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονται περισσότερες από 170 μονάδες και τμήματα σχολικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα την Τετάρτη, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού

Κλειστά θα παραμείνουν τις επόμενες μέρες νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας καθώς έχουν καταγραφεί κρούσματα κορωνοϊού.

Ο αυξημένος δείκτης των κρουσμάτων στους δήμους της περιοχής, ανάγκασε τις υγειονομικές Αρχές να κλείσουν τα σχολεία, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Σημειώνεται ότι από τις περισσότερες από τις 100 σχολικές μονάδες που θα παραμείνουν κλειστές περίπου το 10% αφορά σε ολόκληρα σχολεία και οι υπόλοιπες σε επιμέρους τμήματα.

Δείτε τη σχετική λίστα από το Υπουργείο Παιδείας (Η λίστα ανανεώνεται συνεχώς).

Τα κλειστά σχολεία σε Αθήνα και ανά την Επικράτεια εμφανίζονται στο παρακάτω γραφήματα του iMEdD Lab:

Υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τμημάτων για 14 ημέρες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή ή εκπαιδευτικού που ανήκει στο τμήμα.

Για την αναστολή λειτουργίας συνολικά της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον 3 μη σχετιζόμενα μεταξύ τους κρούσματα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικού που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήμα, γίνεται εκτίμηση κινδύνου βάσει της ιχνηλάτησης των στενών επαφών του κρούσματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ