ΕΛΛΑΔΑ

«Παρέλυσε» το κέντρο της Αθήνας με τρεις πορείες

«Παρέλυσε» το κέντρο της Αθήνας με τρεις πορείες
CNN Greece/Σπύρος Μελισσάρης

«Παρέλυσε» σήμερα το κέντρο της Αθήνας με τρεις πορείες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται παράλληλα συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ -η οποία σήμερα απεργεί για ένα 24ωρο- στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ έχει και εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Βασικό αίτημα στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή. Ζητούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Το κεντρικό σύνθημα είναι «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή» και στο συλλαλητήριο συμμετέχουν -και το στηρίζουν- σύλλογοι εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, γονείς, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στις περιφέρειες, στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υπηρεσίες.

Κλειστές είναι η Λεωφόρος Αμαλίας, η Σταδίου και η Πανεπιστημίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και πανδημοσιοΰπαλληλική κινητοποίηση - συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) καθώς και πλήθος πρωτοβάθμιων συνδικάτων και φορέων της εκπαίδευσης. Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες πρόκειται να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Στο κέντρο της Αθήνας σημειώνονται και κυκλοφοριακά προβλήματα.

Παράλληλα, κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της αστυνομίας.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς, όμως, να πραγματοποιούνται στάσεις.

Καθυστερήσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Καθυστερήσεις παρατηρούνται, από νωρίς το πρωί, στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ στην Αθήνα.

Οδηγοί συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα ο στόλος των λεωφορείων και των τρόλεϊ να είναι μειωμένος. Σύμφωνα με πηγές από τον ΟΑΣΑ, το μεγαλύτερο πρόβλημα καθυστερήσεων εντοπίζεται στα τρόλεϊ.

Υπενθυμίζεται, πως τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ αποφάσισαν να μη λάβουν μέρος στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, ωστόσο, μεμονωμένοι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ