ΕΛΛΑΔΑ

Ανώγεια: Το Δεκέμβριο η δίκη για τον φόνο του Μανώλη Στρατάκη - Τον σκότωσε ο ξάδερφος του

Ανώγεια: Το Δεκέμβριο η δίκη για τον φόνο του Μανώλη Στρατάκη - Τον σκότωσε ο ξάδερφος του
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Aναβολή για τις 17 Δεκεμβρίου πήρε τελικά η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων για το αιματηρό επεισόδιο των Ανωγείων που είχε λάβει χώρα στις 9 Απριλίου του 2017, όπου έχασε τη ζωή του ο 23χρονος τότε Μανώλης Στρατάκης. H εξέλιξη αυτή προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των συγγενών των θυμάτων. 

Αιτία της αναβολής η απουσία ενός βασικού μάρτυρα που, όπως έκρινε το δικαστήριο έπρεπε να ήταν παρών για να εκδικαστεί η υπόθεση, σύμφωνα με το τοπικό μέσο flashnews.gr.

Το γεγονός της αναβολής δυσαρέστησε τους συγγενείς του θύματος, που κατά τη διάρκεια της δίκης είχαν μαζευτεί έξω από τα δικαστήρια.

Ανώγεια: Τον σκότωσε ο ξάδερφός του για κτηματικές διαφορές

Υπενθυμίζεται, ότι στο πρωτόδικο δικαστήριο που είχε πραγματοποιηθεί το 2018, στο εδώλιο των κατηγορουμένων είχαν καθίσει ένας 22χρονος καθώς και ο 55χρονος τότε πατέρας του.

Ο 22χρονος βασικός κατηγορούμενος (η φώτο από τη μεταφορά του στην αίθουσα του δικαστηρίου), είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή ενώ του επιλβήθηκε ποινή 37ετών χωρίς αναστολή αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας (o εισαγγελέας είχε προτείνει να του επιβληθεί ποινή 54 ετών).

Ο 55χρονος πατέρας του 22χρονου κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και κατά πλειοψηφία 4 έναντι 3 για απόπειρα ανθρωποκτονίας και του επεβλήθη ποινή κάθειρξης 27 ετών (ο Εισαγγελέας είχε πρότεινει ποινή 44 ετών).

Σημειώνεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου είχε γίνει αποδεκτή με μερική ικανοποίηση και από τις δύο πλευρές καθώς από την μια οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην φυλακή, αλλά από την άλλη χωρίς την ποινή των ισοβίων.

Πρόκειται για μία υπόθεση χρόνων που αφορούσε στα βοσκοτόπια δεδομένου ότι και οι δύο οικογένειες είναι κτηνοτρόφοι. Οι εκτάσεις δεν ανήκαν σε καμία από τις εμπλεκόμενες οικογένειες. Πολλοί ήταν εκείνοι που για χρόνια προσπαθούσαν να καταλαγιάσουν την αντιπαλότητα που υπήρχε και στο παρελθόν είχε δημιουργήσει εντάσεις, όχι όμως στο βαθμό του φονικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ