ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής – Κασιδιάρης: Εξοντωτική η ποινή – Ζητώ αυτοπροσώπως αναστολή

Δίκη Χρυσής Αυγής – Κασιδιάρης: Εξοντωτική η ποινή – Ζητώ αυτοπροσώπως αναστολή
ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Να ανασταλεί η εκτέλεση της εξοντωτικής, όπως την χαρακτήρισε ποινής των 13 ετών, ζήτησε αυτοπροσώπως ο Ηλίας Κασιδιάρης, τονίζοντας  ότι έχουν παραβιαστεί όλα τα δικαιώματά του και δηλώνοντας για μια ακόμη φορά αθώος κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητα μου. Επί οκτώ ώρες η εισαγγελέας έχει δηλώσει πως είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, όταν προφυλακίστηκα για ένα χρόνο και τότε τόνιζαν πως είμαι αθώος. Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκα ένοχος ζητώ το δικαίωμα να πάω στο Εφετείο. Εάν δεν την πάρω δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Μέχρι να τελειώσει το Εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή», ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου.

«Για την ανεπανόρθωτη βλάβη, ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό ... Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο. Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο», συνέχισε.

«Μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος», υποστήριξε ακόμα.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε γύρω στις 10:30 και αναμένεται -εκτός απροόπτου- η εισαγγελική πρόταση επί της ανασταλτικής δύναμης της έφεσης θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας, αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων της υπεράσπισης.

Η αναστολή ποινής προβλέπεται αυτοδίκαια σε όσους έχει επιβληθεί ποινή έως 3 χρόνια, ωστόσο για τους καταδικασθέντες με μεγαλύτερες ποινές τον τελικό λόγο για το κατά πόσο θα εκτίσουν ποινή ή θα αφεθούν ελεύθεροι, έχει το δικαστήριο.

Σημειώνεται πως είναι αβέβαιο κατά πόσο η σημερινή διαδικασία θα οδηγήσει σε απόφαση του δικαστηρίου καθώς η πλειονότητα των κατηγορουμένων επέλεξε, όπως δικαιούται από το νόμο, να καλέσει σε εξέταση μάρτυρες για την στήριξη των αιτημάτων τους.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στις μεγάλες ποινές που επέβαλε το δικαστήριο στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης, τους πυρηνάρχες της Νίκαιας και του Περάματος, καθώς και τους συνεργούς του Γιώργου Ρουπακιά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα θα οδηγηθεί με βεβαιότητα στη φυλακή προκειμένου να εκτίσει την ισόβια κάθειρξη που του επέβαλε το δικαστήριο.

Τα επιχειρήματα που έχει εγείρει η υπεράσπιση αφορούν την ανεπανόρθωτη βλάβη του συγγενικού τους περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα οι δικηγόροι τους διαμηνύουν ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων.

Γι' αυτό και επιστρατεύτηκαν συγγενείς, γείτονες και σύντροφοι των καταδικασθέντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ