ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ουρές για τα rapid test στην Κοζάνη

Κορωνοϊός: Ουρές για τα rapid test στην Κοζάνη
ΙΝΤΙΜΕ

Εμφανώς αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι της Κοζάνης, μετά το lockdown που επιβλήθηκε στην περιοχή τους, αφού από το μεσημέρι της Παρασκευής σχηματίζουν ουρές στα σημεία όπου πραγματοποιούνται rapid test.

Τα διαγνωστικά τεστ γίνονται σε δύο σημεία της κεντρικής πλατείας αλλά και σε ακόμη ένα σημείο, στην πλατεία Λασσάνη.

Στο σημείο βρίσκεται και η δημοτική αστυνομία για να επιβλέπει εάν η διαδικασία των τεστ γίνεται με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Τα μέτρα στήριξης των «κόκκινων» περιοχών

Με έρημη πόλη μοιάζει από το πρωί η Κοζάνη, πρώτη μέρα της εφαρμογής του τοπικού lockdown και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σε όλη την περιφερειακή ενότητα λόγω της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Με μόνη πηγή «ζωντάνιας» τα σχολεία της πόλης, τα οποία παραμένουν ανοικτά με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Εμπορικά καταστήματα, δικαστήρια, δημόσιες υπηρεσίες, χώροι άθλησης παρέμειναν κλειστά, ενώ οι λιγοστοί κάτοικοι που μετακινούνταν στους άδειους δρόμους φορούσαν υποχρεωτικά μάσκα.

Η απόφαση, την Πέμπτη, της Πολιτικής Προστασίας με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, να θέσει την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης από σήμερα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και για 14 ημέρες στο επίπεδο 4 του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας βρήκε τις αρμόδιες Αρχές αλλά και τους κατοίκους μουδιασμένους, θυμωμένους και απογοητευμένους.

Όχι όμως και έκπληκτους αφού, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κυριακίδη, Αντιδήμαρχο Κοζάνης υπεύθυνο για την οικονομική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, «το βλέπαμε να έρχεται», καθώς η συνεχής αύξηση νέων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών είχε προκαλέσει ανησυχία στις Αρχές της πόλης.

Οι αλλεπάλληλες συσκέψεις του Δήμου με τοπικούς φορείς για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων διαχείρισης της νέας πραγματικότητας αποτυπώνουν την κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας στην οποία είχε τεθεί ο Δήμος.

Πώς έφτασε στο lockdown

«Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών, αλλά δράσης, ωστόσο δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι το ζήτημα της αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή μας ήταν πολυπαραγοντικό», λέει ο Αντιδήμαρχος μιλώντας στο CNN Greece:

«Ένας παράγοντας ήταν σίγουρα οι μετακινήσεις των πολιτών σε μια μεγάλη περιφερειακή ενότητα όπως είναι αυτή της Κοζάνης, το γεγονός ότι διαθέτουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη λαϊκή αγορά στην Ελλάδα με αποτέλεσμα, πολλοί συμπολίτες και έμποροι να μετακινούνται προς και από την περιοχή μας αλλά και οι καιρικές συνθήκες, καθώς στην πόλη μας ήδη το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς. Ασφαλώς όμως βασικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι πολλοί συνδημότες μας δεν τηρούσαν τα περιοριστικά μέτρα. Υπήρχε μια γενική χαλάρωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ