ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση ΕΝΕΔ και ΙΑΒ Hellas με Πέτσα για τις μετρήσεις στο Διαδίκτυο

Συνάντηση ΕΝΕΔ και ΙΑΒ Hellas με Πέτσα για τις μετρήσεις στο Διαδίκτυο

Πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει αξιόπιστη, διάφανη και κοινώς αποδεκτή μέτρηση της επισκεψιμότητας των ελληνικών διαδικτυακών τόπων έχουν αναλάβει η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ) και η ΙΑΒ Hellas.

Στο πλαίσιο αυτό, εκπρόσωποι των δύο φορέων συναντήθηκαν, σήμερα Παρασκευή, με τον αρμόδιο υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα με θέμα την πρωτοβουλία του για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου σύγχρονης, ευρείας και κυρίως αξιόπιστης μέτρησης της επισκεψιμότητας στο ελληνικό Internet.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερης σημασίας πρωτοβουλία, με την οποία εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων πλευρών -πάροχοι περιεχομένου, διαφημιστική αγορά και Πολιτεία- προωθούν από κοινού ένα εργαλείο που μπορεί να λειτουργήσει ως «κοινό νόμισμα», με στόχο να αντιμετωπιστούν τυχόν στρεβλώσεις της ελληνικής διαδικτυακής αγοράς και να διασφαλιστεί πλήρης διαφάνεια στις μετρήσεις, αποτυπώνοντας αξιόπιστα το μέγεθος του κάθε δικτυακού τόπου και κατ' επέκταση τη συμμετοχή του στη διαφημιστική αγορά.

To εργαλείο αυτό, παράλληλα με τα βασικά μεγέθη επισκεψιμότητας ενός site (όπως μοναδικοί χρήστες, επισκέψεις, σελιδοπροβολές), θα μπορεί να καταγράφει και πληροφορίες σχετικά με παραμέτρους όπως brand safety, quality of content, invalid traffic, ad blocking και multitasking.

Στην συνάντηση των φορέων της αγοράς με τον κ. Πέτσα συζητήθηκαν επίσης γενικότερα θέματα σχετικά με τον τομέα του πρωτογενούς ψηφιακού περιεχομένου στην Ελλάδα, ενώ έγινε ειδική αναφορά για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για τον περιορισμό των fake news στο Διαδίκτυο.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε, από την πλευρά του, ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη ενίσχυση της διαφάνειας στις μετρήσεις των Μέσων Ενημέρωσης και στον περιορισμό των ψευδών ειδήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ