ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ακόμη τρεις νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Κορωνοϊός: Ακόμη τρεις νεκροί μέσα σε λίγες ώρες
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Τους 507 έφτασαν οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα μας καθώς τρεις ακόμη γυναίκες κατέληξαν τις τελευταίες ώρες από επιπλοκές της νόσου Covid-19.

Ειδικότερα, μια 86χρονη με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν επί σχεδόν ένα μήνα και συγκεκριμένα από τις 20 Σεπτεμβρίου, κατέληξε στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Επίσης, μια 66χρονη με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν άφησε την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας», ενώ μία 84χρονη επίσης με υποκείμενα νοσήματα πέθανε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Μετά τις τελευταίες απώλειες, ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία ανέρχεται σε 507.

Συνεχίζονται τα αρνητικά ρεκόρ

Μετά το αρνητικό υψηλό στον αριθμό των κρουσμάτων την Παρασκευή (508 κρούσματα), το Σάββατο συνεχίστηκε η αρνητική πορεία σε ό,τι αφορά τα στοιχεία για την εξάπλωση της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο 482 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 46 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 24.932, εκ των οποίων το 55,6% άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων κορωνοϊού, τα 3.475 (13,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10.037 (40,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εξάλλου, 83 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 24 (28,9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95,2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 256 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ