ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Θα «κοκκινίσουν» και άλλες περιοχές – Βρισκόμαστε σε δύσκολη φάση

Παγώνη: Θα «κοκκινίσουν» και άλλες περιοχές – Βρισκόμαστε σε δύσκολη φάση
ΠΑΠΠΑ ΒΟΥΛΑ / ΙΝΤΙΜΕ

Βέβαιη πως θα «κοκκινίσουν» και άλλες περιοχές της Ελλάδας εμφανίστηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων ΑθηνώνΠειραιώς Ματίνα Παγώνη, που παράλληλα έκανε έκκληση να «σταματήσουν τα παιχνίδια» και να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη τόνισε:

«Βρισκόμαστε σε μια φάση πολύ δύσκολη και όποιος δεν το έχει πιστέψει ακόμη, έστω μια μειοψηφία ανθρώπων, ας περάσει από μια εντατική ή από ένα νοσοκομείο να δει τι γίνεται».

Πρόσθεσε δε, πως «δεν πρέπει να προκαλούμε την τύχη μας».

Μάλιστα, εμφανίστηκε πεπεισμένη πως και άλλες περιοχές της χώρας θα έχουν την ίδια τύχη με την Κοζάνη και πως τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερο εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και εισέλθουμε στον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Παράλληλα, εκτίμησε πως δεν θα γίνει νέο lockdown αλλά τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

«Ένα απλό μέτρο, που τέλος πάντων πρέπει να βγούνε και να το πούνε να τελειώσει η ιστορία, είναι μάσκα μέσα και έξω» είπε η κ. Παγώνη, και συμπλήρωσε:

«Δεν ισχύει επισήμως. Εμμέσως το λένε».

Ερωτηθείσα για το κάλεσμα του Μητροπολίτη Κοζάνης προς τους πιστούς να κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα, η κ. Παγώνη είπε πως πρόκειται για ένα παράδειγμα προς αποφυγή.

Συνέστησε δε, σε όσους θέλουν να κοινωνήσουν να χρησιμοποιήσουν ένα πλαστικό κουταλάκι από το σπίτι τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ