ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα κρούσματα στο γηροκομείο της Γλυφάδας

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα κρούσματα στο γηροκομείο της Γλυφάδας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι και απολυμάνσεις στο γηροκομείο «Η Μεγαλόχαρη» στη Γλυφάδα, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα θετικά κρούσματα, ως τώρα, ανέρχονται σε 14. Πρόκειται για τρεις εργαζόμενους και 11 τρόφιμους, πολλοί εκ των οποίων νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Η υπεύθυνη του οίκου ευγηρίας, τόνισε, μιλώντας στο ίδιο μέσο, ότι η «ασθενής μηδέν» είναι μία νοσηλεύτρια, η οποία παραμένει εντελώς ασυμπτωματική.

«Το πρώτο 15ήμερο Οκτωβρίου οι έλεγχοι που έγιναν στη μονάδα από όλους τους φορείς, δεν έδειξαν απολύτως τίποτα διότι όλα λειτουργούν πάρα πολύ σωστά. Το "κρούσμα μηδέν", εντελώς ασυμπτωματική, σε τυχαίο έλεγχο η κοπέλα βρέθηκε θετική. Έγιναν άλλα τρία τεστ στη σειρά, όπου διαδοχικά τα κρούσματα είχαν ως εξής: 4, 2 και 5» αναφέρει η ίδια.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Γλυφάδας, κ. Ακρίβος, από την πλευρά του, επανέλαβε ότι ο Δήμος και η συγκεκριμένη υπηρεσία ενημερώθηκαν από τα Μέσα Ενημέρωσης και όχι από τους υπευθύνους του γηροκομείου, όπως θα έπρεπε.

«Εμείς ως Δήμος ενημερωθήκαμε το Σάββατο το πρωί από τα κανάλια. Αμέσως ήρθαμε στον χώρο και η πρώτη ενημέρωση που είχα εγώ ως αντιδήμαρχος ήρθε από την υπεύθυνη προϊσταμένη που μου είπε ότι μία εργαζόμενη που ήταν στον πρώτο όροφο, νεαρή νοσηλεύτρια, είχε συμπτώματα, έκανε το τεστ και βγήκε θετική» αναφέρει ο αντιδήμαρχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ