ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα θύματα στην Ελλάδα – Κατέληξαν δύο ακόμη ηλικιωμένοι

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα θύματα στην Ελλάδα – Κατέληξαν δύο ακόμη ηλικιωμένοι
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Αυξάνονται τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς τις τελευταίες ώρες κατέληξαν δύο ακόμη ηλικιωμένοι.

Πρόκειται για έναν 87χρονο που νοσηλευόταν στο «Ασκληπιείο Βούλας» και έναν 79χρονο που ήταν διασωληνωμένος στο «Σωτηρία».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο ηλικιωμένοι είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Τα τελευταία στοιχεία

Κανένα «παραθυράκι» αισιοδοξίας δεν αφήνουν τα στοιχεία που παρουσιάζει καθημερινά ο ΕΟΔΥ αναφορικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας, κι ενώ το δεύτερο πανδημικό κύμα εξακολουθεί να «σαρώνει» την Ευρώπη.

Μετά την αποκαλυπτική μελέτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, η οποία κάνει λόγο για υπερτριπλασιασμό των νεκρών μέχρι τον Δεκέμβριο αν δεν εφαρμοστεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας παντού, η Ελλάδα «έσπασε» το απόγευμα της Κυριακής το φράγμα των 25.000 κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 483 νέα κρούσματα, ένας αριθμός που καταδεικνύει τη σταθερά ανοδική πορεία του ιού, ο οποίος πλέον καταγράφει σταθερά περισσότερα από 300 νέα κρούσματα καθημερινά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στον Οκτώβριο μόλις τέσσερις ημέρες τα κρούσματα έπεσαν κάτω από 300, και πάντα κινούμενα πολύ κοντά σε αυτό.

Δείτε χαρακτηριστικά τα κρούσματα ανά ημέρα τον Οκτώβριο:

1 Οκτωβρίου: 411
2 Οκτωβρίου: 460
3 Οκτωβρίου: 267
4 Οκτωβρίου: 229
5 Οκτωβρίου: 303
6 Οκτωβρίου: 399
7 Οκτωβρίου: 407
8 Οκτωβρίου: 436
9 Οκτωβρίου: 391
10 Οκτωβρίου: 306
11 Οκτωβρίου: 280
12 Οκτωβρίου: 295
13 Οκτωβρίου: 408
14 Οκτωβρίου: 436
15 Οκτωβρίου: 453
16 Οκτωβρίου: 508
17 Οκτωβρίου: 482
18 Οκτωβρίου: 438

Η δυσχερέστερη επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών απεικονίστηκε άλλωστε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο στην επιβολή του πρώτου τοπικού lockdown στην Κοζάνη, την πρώτη περιοχή που μπήκε στην «κόκκινη» ζώνη του επιδημιολογικού επιπέδου 4.

Ωστόσο, η περίπτωση της Κοζάνης, όπου βρίσκονται σε ισχύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα, θεωρείται απλώς το… πρελούδιο για την εφαρμογή νέων αυστηρών κανόνων επιτήρησης και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου το επιδημιολογικό φορτίο κρίνεται βαρύ.

Έκκληση να σταματήσουν τα παιχνίδια και να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, απηύθυνε εξάλλου σήμερα η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση πολύ δύσκολη και όποιος δεν το έχει πιστέψει ακόμη, έστω μια μειοψηφία ανθρώπων, ας περάσει από μια εντατική ή από ένα νοσοκομείο να δει τι γίνεται», σημείωσε και πρόσθεσε ότι πλέον δεν πρέπει να προκαλούμε την τύχη μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ