Κορωνοϊός: Πάνω από 220 σχολεία και τμήματα κλειστά την Τρίτη - Δείτε αναλυτικά
Περισσότερες από 220 μονάδες και τμήματα σχολικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.
Νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, θα παραμείνουν κλειστά τις επόμενες μέρες καθώς έχουν καταγραφεί κρούσματα κορωνοϊού.
Ο αυξημένος δείκτης των κρουσμάτων στους δήμους της περιοχής, ανάγκασε τις υγειονομικές Αρχές να κλείσουν τα σχολεία, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
Δείτε τη σχετική λίστα από το υπουργείο Παιδείας (Η λίστα ανανεώνεται συνεχώς).
Τα κλειστά σχολεία σε Αθήνα και ανά την Επικράτεια εμφανίζονται στο παρακάτω γραφήματα του iMEdD Lab:
Υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τμημάτων για 14 ημέρες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή ή εκπαιδευτικού που ανήκει στο τμήμα.
Για την αναστολή λειτουργίας συνολικά της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον 3 μη σχετιζόμενα μεταξύ τους κρούσματα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικού που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήμα, γίνεται εκτίμηση κινδύνου βάσει της ιχνηλάτησης των στενών επαφών του κρούσματος.
Αυστρία: «Η ΕΕ να φέρει κυρώσεις για να αποτρέψει τον Τραμπ από την προσάρτηση της Γροιλανδίας»
22:03
Φον ντερ Λάιεν: «Προτεραιότητα η επανένωση της Κύπρου», λέει η πρόεδρος της Κομισιόν
21:53
Μινεάπολη: Αξιωματικός της ICE πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα - Προσπάθησε να πατήσει αστυνομικούς
21:44
Missing Alert: Εξαφανίστηκε 14χρονος στον Άλιμο
21:34