ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Λιβαδειά - 18 κρούσματα σε εκκοκκιστήριο

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Λιβαδειά - 18 κρούσματα σε εκκοκκιστήριο
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Εντείνεται η ανησυχία για την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, μετά τα 18 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε εκκοκκιστήριο στη Λιβαδειά.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που παρατηρείται το φαινόμενο μαζικών κρουσμάτων σε εργοστάσια. Παρά το γεγονός ότι η χρήση μάσκας σε κλειστούς εργασιακούς χώρους είναι υποχρεωτική, φαίνεται ότι το μέτρο δεν τηρείται με τη δέουσα αυστηρότητα με αποτέλεσμα να σημειώνονται περιστατικά όπως αυτό στο εκκοκκιστήριο της Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η ιχνηλάτηση επιβεβαιωμένου κρούσματος από άλλο εργοστάσιο, αποκάλυψε άλλους 18 ασθενείς covid-19, χτυπώντας καμπανάκι στις υγειονομικές υπηρεσίες.

Η ιχνηλάτηση των επαφών των νέων κρουσμάτων έχει ξεκινήσει, ωστόσο η διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς φαίνεται ότι ο κύκλος των επαφών είναι μεγάλος. Μάλιστα, εκτός από φίλους και συγγενείς, υπάρχουν και πολλοί παραγωγοί που ήρθαν σε επαφή με τους υπαλλήλους της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Υπενυμίζεται ότι στην περιοχή της Λιβαδειάς τις προηγούμενες ημέρες η εξέλιξη με επιβεβαιωμένα κρούσματα είχε οδηγήσει σε συναγερμό στο χώρο της εκπαίδευσης με κλείσιμο τμημάτων από τρεις σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα του Τμήματος Β1 του 2ου Γυμνασίου, των Τμημάτων Α1, Γ1 και Γ1 Θετικής Κατεύθυνσης του 2ου Γενικού Λυκείου μέχρι 26 Οκτωβρίου και των Τμημάτων Γ Αισθητικής, Γ Κομμωτικής & Γ Νοσηλευτικής μέχρι 30 Οκτωβρίου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ