ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» Χαρδαλιά για Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καστοριά, Σέρρες

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» Χαρδαλιά για Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καστοριά, Σέρρες

Την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού για την αποφυγή της κλιμάκωσης της πανδημίας ζήτησε από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και των Σερρών ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου το απόγευμα της Τετάρτης στη σύσκεψη με τους ειδικούς.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στις συγκεκριμένες περιοχές, δηλαδή τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά, τα Ιωάννινα, δείχνουν ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι επιθετική.

Σημείωσε, δε, ότι θα μεταβεί ο ίδιος για συσκέψεις επί τόπου τόσο στην Καστοριά, όσο και στην Θεσσαλονίκη.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι και στην Αττική η κατάσταση παραμένει κρίσιμα σταθερή, αλλά παράλληλα εύθραστη, άρα επικίνδυνη. Επισήμανε, δε, ότι σε εξέλιξη βρίσκονται σαρρωτικοί έλεγχοι.

Ο ίδιος έκανε έκκληση για πιστή εφαρμογή των μέτρων τόσο στους Αθηναίους, όσο και και στους πολίτες των Σερρών και της Βοιωτίας σημειώνοντας ότι μόνο έτσι θα αποφύγουμε τα χειρότερα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν απέφυγε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «lockdown», σηματοδοτώντας τα χειρότερα, σε περίπτωση που δεν επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού.

Σε έντονο ύφος υπογράμμισε:

«Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα είναι στο χέρι μας. Ένα lockdown μας επηρεάζει οικονομικά και ψυχολογικά. Κανένας ασυνείδητος δεν πρέπει παίζοντας με τα μέτρα να παίζει με την υγεία και την ψυχολογία και τη ζωή των Ελλήνων.»

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ





NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ