ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Θετικοί στον Covid 19 πέντε γιατροί στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Κορωνοϊός: Θετικοί στον Covid 19 πέντε γιατροί στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνολικά πέντε γιατροί που εργάζονται στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, το βράδυ της Τρίτης ανιχνεύθηκε θετικό κρούσμα μίας γιατρού αιματολόγου της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου. Η συγκεκριμένη γιατρός καθώς και τέσσερις ακόμη ιατροί της Κλινικής – όλοι ασυμπτωματικοί – τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα.

Παράλληλα, λήφθηκαν δείγματα από δέκα νοσηλευόμενους και επτά υπηρετούντες στην Κλινική (έξι ιατροί, ένας νοσηλευτής). Τα αποτελέσματα εκκρεμούν.

Εξάλλου, διενεργήθηκε απολύμανση όλων των χώρων της Κλινικής, η οποία συνεχίζει τη λειτουργία της, με συνδρομή άλλων τμημάτων του Νοσοκομείου.

Σχετικά με δημοσιεύματα για το Τμήμα Γ1 του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», την περασμένη εβδομάδα ανιχνεύθηκαν τρία κρούσματα σε νοσηλευόμενους και τρία σε νοσηλευτές, άπαντες χωρίς μείζονα συμπτωματολογία.

Οι τρεις θετικοί νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν σε «Ελπίς», «Παμμακάριστο» και Κλινική COVID «Αγ. Σάββα». Οι υπόλοιποι οκτώ νοσηλευόμενοι στο Τμήμα βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό και μεταφέρθηκαν σε άλλο Τμήμα του Νοσοκομείου, προκειμένου να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Τμήματος.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε όλο το προσωπικό του Τμήματος και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Προληπτικά τέθηκαν σε καραντίνα 13 νοσηλευτές και δύο ειδικευόμενοι ιατροί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ