ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο» - Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο» - Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά
ΙΝΤΙΜΕ

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη και επιβάλλεται αυξημένη επιτήρηση από όλους», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση, μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού που σημειώθηκε στη χώρα μας. 

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως η επιτροπή των ειδικών του υπ. Υγείας αποφάσισε να αλλάξει ο χάρτης επικινδυνότητας.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί, σε επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου τίθεται η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς.

Αντίστοιχα, στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης παραμένουν τα Ιωάννινα, ενώ αυξάνεται το επίπεδο του συναγερμού σε επίπεδο 3 για τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών, όπου η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως εκτός από ρεκόρ κρουσμάτων, υπήρχε και ρεκόρ τεστ με 24.116 μόνο σήμερα, Τετάρτη.

Για ακόμη μια φορά, έκανε έκκληση στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να παραμείνουν σε εγρήγορση λόγω της επιθετικότητας του κορωνοϊού.

«Έχουμε κάνει μια σπουδαία προσπάθεια όλους αυτούς τους μήνες, ας μην εγκαταλείψουμε τώρα αυτή την προσπάθεια», τόνισε.

Τα μέτρα για το επίπεδο 3

Τα μέτρα για το επίπεδο 4

Δραματικό ρεκόρ με 865 κρούσματα

Υπενθυμίζεται πως νέα αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Ειδικότερα, σύμφωνα με ΕΟΔΥ, την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 865 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27.334, εκ των οποίων το 55,6% άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 3.672 (13,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10802 (39.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εξάλλου, 86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 28 (32,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91,9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 534 θανάτους συνολικά στη χώρα. 201 (37,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ