ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Στέφανος: Θρήνος για τον ιδιοκτήτη του γηροκομείου - Το σημείωμα αυτοκτονίας

Άγιος Στέφανος: Θρήνος για τον ιδιοκτήτη του γηροκομείου - Το σημείωμα αυτοκτονίας
ΙΝΤΙΜΕ

Φαίνεται πως δεν άντεξε το βάρος ο ιδιοκτήτης οίκου ευγηρίας στον Άγιο Στέφανο, όπου τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού.

Ο 41χρονος που αυτοκτόνησε με μια καραμπίνα βρέθηκε θετικός στον ιό και ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε επιβαρυνθεί πάρα πολύ η ψυχολογική κατάστασή του μετά τα τρία κρούσματα στον οίκο ευγηρίας, δύο εργαζομένων και μιας ηλικιωμένης.

Μάλιστα, ο αυτόχειρας άφησε σημείωμα που βρέθηκε δίπλα του, στο οποίο εξηγούσε γιατί έβαλε τέλος στη ζωή του.

«Κουράστηκα και μάλλον δεν ήμουν καλός καπετάνιος. Λάτρεψα τη δουλειά μου. Έκανα λάθη», αναφέρει το γράμμα.

Έγραψε ακόμη: «Φεύγω χαρούμενα, εύχομαι να γλιτώσουν όλοι από τον ιό. Ένα μικρό πραγματάκι με κέρδισε. ΟΚ μπράβο του, δε θα με πιάσουν και τύψεις. Κουράστηκα».

Υπενθυμίζεται ότι στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Στέφανο είχαν εντοπιστεί τρία κρούσματα μετά από rapid test τα οποία διενήργησε ο ΕΟΔΥ, που εκλήθη μετά απο πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη.

Στα τεστ υποβλήθηκαν τόσο το προσωπικό, όσο και οι φιλοξενούμενοι στη μονάδα.

Αρχικά την περασμένη Πέμπτη εντοπίστηκε θετική μια εργαζόμενη που ήταν ασυμπτωματική.

Τεστ επαναλήφθηκαν τη Δευτέρα και σε αυτά διαπιστώθηκε ότι θετικοί στον κορωνοϊό ήταν ακόμη μια εργαζόμενη, καθώς και μια 87χρονη που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς.

Οι εργαζόμενοι στο γηροκομείο τον αποχαιρέτησαν με πόνο καρδιάς: «Ο Δημήτρης μας υπήρξε μοναδικός άνθρωπος, γιος και φίλος, υποδειγματικός επιστήμονας, εξαίρετος επαγγελματίας. Tο κενό που αφήνει πίσω του δεν αναπληρώνεται...».

O Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, κ. Στέλιος Προσαλίκας, μίλησε σε εκπομπή του Mega για την τραγική απώλεια του νέου αυτού του ανθρώπου:

«Ήταν ο πιο στενός συνεργάτης που είχα. Πήγα στη Μονάδα και πρώτη φορά στη ζωή μου… πήγα να λιποθυμήσω. Υπερβολικό αίσθημα ευθύνης του Δημήτρη. Μιλάμε για ένα παιδί εξαίρετο. Τελείωσε ψυχολογία στο ΕΚΠΑ, πήγε στη Χαϊδελβέργη έκανε διδακτορικό στην γεροντολογία. Είχε λατρεία στους ηλικιωμένους.

Ήταν η μοναδική μονάδα που έκανε οικιοθελή καραντίνα 2,5 μήνες. Οδηγούσε και είχε μάσκα κι από πάνω προσωπίδα. Δεν άντεξε ότι υπάρχει πιθανότητα να εκτεθεί. Ήταν τέτοιο το αίσθημα της ευθύνης.

Και μιλάμε για 2 ασυμπτωματικούς εργαζόμενους και μια γιαγιά με 37,6 πυρετό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ