ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Βατόπουλος: Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος

Κορωνοϊός - Βατόπουλος: Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος
INTIME NEWS

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τοποθετήθηκε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο για την «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Θα εφαρμοστούν οσονούπω σκληρά μέτρα. Δεν υπάρχει κατανόηση από τον κόσμο για τα μέτρα και αυτή τη στιγμή έχουμε μια ραγδαία αύξηση κρουσμάτων», υπογράμμισε ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Υπάρχει ο αναγκαίος συνωστισμός και ο μη αναγκαίος. Φτάσαμε σε ένα σημείο: "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος"», πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Βατόπουλος.

«Το χρώμα που παίρνει μία περιοχή το αποφασίζει η Πολιτκή Προστασία μαζί με μια ομάδα επιδημιολόγων, οι οποίοι πολλοί από αυτούς είναι και μέλη της επιτροπής μας. Επίσης η δική μας επιτροπή έχει αποφασίσει μαζί πάλι με την Πολιτική Προστασία σε κάθε χρώμα τι μέτρα θα λαμβάνονται», ανέφερε σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται σε κάθε περιοχή.

«Αν τα αφήσουμε όλα ελεύθερα θα έχουμε χιλιάδες κρούσματα σε έναν με δύο μήνες», τόνισε ο κ. Βατόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ με 865 κρούσματα.

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ

Η εκτόξευση των κρουσμάτων έχει σημάνει συναγερμό και στην ελληνική αστυνομία με κατάρτιση επιχειρησιακών σχεδίων ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού.

Η ΕΛΑΣ επιχειρεί εντατικοποίηση των ελέγχων και των περιπολιών, για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, όπου τα περιθώρια έχουν στενέψει και πρέπει άμεσα να υπάρξει ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων. Το «μήνυμα» εστάλη από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, όπου το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται έξαρση των κρουσμάτων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε σχετικά από εκεί: «Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη, σε συνεργασία με τους πολίτες, αυτόν τον μεγάλο εχθρό που έχει εμφανιστεί εδώ και λίγους μήνες, στη ζωή μας. Όσοι σέβονται τον εαυτό τους, όσοι νοιάζονται για τον συμπολίτη και τον συνάνθρωπό τους, όσοι αγαπάνε την πόλη, φοράνε μάσκα. Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς. Είναι βέβαιο ότι και τώρα, μπορεί με τις δράσεις της και την ευθύνη των πολιτών της να αντιμετωπίσει αυτόν τον αόρατο εχθρό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ