ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Θέμα χρόνου η απόφαση για τις αναστολές - «Όχι» στον Κασιδιάρη, «ναι» στον Λαγό

Δίκη Χρυσής Αυγής: Θέμα χρόνου η απόφαση για τις αναστολές - «Όχι» στον Κασιδιάρη, «ναι» στον Λαγό
INTIME

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η απόφαση για τις εκτίσεις ποινών των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής.

Περίπου 30 λεπτά διήρκησε η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων, προκειμένου να λυθούν και τα τελευταία ζητήματα που τέθηκαν από τους καταδικασθέντες Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό, ώστε το δικαστήριο αμέσως μετά να ανακοινώσει την απόφασή του για το αν και ποιοι θα μπουν στη φυλακή.

Με την έναρξη της διαδικασίας το δικαστήριο, με ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως, απέρριψε ως εκπρόθεσμο το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη, με το οποίο δήλωσε ότι συντάσσεται και ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτό το αίτημα του Γιάννη Λαγού για ανάγνωση των βουλευμάτων που είχαν εκδοθεί, μετά από εκείνο που διέταξε την επιστροφή του στη φυλακή για παραβίαση περιοριστικού όρου.

Με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης, η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο διακόπτει για μία ώρα, οπότε με την επιστροφή του στην έδρα θα ανακοινωθεί η απόφαση για το αν και ποιοι θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους.

Από την αίθουσα σήμερα απουσιάζουν όλοι οι πρώην βουλευτές, ενώ είναι ισχυρότατα τα αστυνομικά μέτρα.

Δεκτό το αίτημα Λαγού

Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής του, να διερευνηθεί ποιος έδωσε εντολή να του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα (κάτι που ποτέ δεν έγινε), καθώς και να διαβαστούν δηλώσεις του που λέει ότι εάν καταδικαστεί και δεν δοθεί αναστολή, θα έρθει στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του. Ζήτησε επίσης να διαβαστούν δύο βουλεύματα του 2019 για την άρση του περιοριστικού όρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

«Να γίνει δεκτό το αίτημα Λαγού για ανάγνωση των βουλευμάτων. Το δικαστήριο έχει υποχρέωση όχι μόνο των ενοχοποιητικών περιστάσεων, αλλά και των ελαφρυντικών», πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ