ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Ματαιώνεται η δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Ματαιώνεται η δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η καθιερωμένη επίσημη δοξολογία στις 26 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, στην ομώνυμη εκκλησία, λόγω του βεβαρημένου επιδημιολογικού φορτίου που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το GrTimes.gr, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου, ανέφερε πως οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

«Δηλαδή θα προσπαθήσουμε να μπαίνουν στον Ιερό Ναό, πολύ λίγοι πιστοί, ίσα ίσα για το προσκύνημα και ελάχιστοι για τη λειτουργία. Δεν θα γίνει η επίσημη δοξολογία, δεν θα γίνει η λιτανεία την παραμονή το πρωί. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το προαύλιο όσο περισσότερο μπορούμε», πρόσθεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης.

Ερωτηθείς για αν το προσκύνημα των πιστών θα μπορεί να γίνεται και με επαφή, καθώς είθισται να φιλούν τα λείψανα του Αγίου, αναφέρει πως θα ζητηθεί από τον κόσμο να προσέχει.

«Κανονικά θα πρέπει να μην το κάνει. Θα τους ζητήσουμε να προσέχουν. Αυτή θα είναι η οδηγία. Εμείς έχουμε security, έχουμε κανονίσει να μπαίνουν ελάχιστοι στον ναό και να τηρούνται οι αποστάσεις», είπε.

Κατέληξε δε: «Όποιος επίσημος θέλει να έρθει, θα έρθει ανεπίσημα»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ