ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή: Για ποιους ολοκληρώθηκε η μεταγωγή στις φυλακές - Άφαντος ο Παππάς

Χρυσή Αυγή: Για ποιους ολοκληρώθηκε η μεταγωγή στις φυλακές - Άφαντος ο Παππάς
INTIME NEWS/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Λίγο μετά τις 20:00 ολοκληρώθηκε η μεταγωγή 27 καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής σε φυλακές της Στερεάς Ελλάδας, υπό ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Περίπου στις 16:30 ξεκίνησε η μεταγωγή της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης από τη ΓΑΔΑ, οι οποίοι οδηγήθηκα στις φυλακές Δομοκού για να εκτίσουν τις ποινές τους, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, και ο Γιώργος Γερμενής βρίσκονται ήδη στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού.

Σημειώνεται ότι όλοι πέρασαν από το κτήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, σύμφωνα με το tvstar.gr

Όλοι οι καταδικασθέντες θα μεταφερθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου θα υποβληθούν σε θερμομέτρηση και τεστ κορωνοϊού, ενώ θα παραμείνουν σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα έχουν καμία επαφή με τους άλλους κρατούμενους, ενώ ορισμένοι θα προαυλίζονται ξεχωριστά, λόγω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ τους.

Στις φυλακές Μαλανδρίνου αναμένεται να μεταφερθεί μέσα στις επόμενες ώρες ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έφτασε με βαν της Αστυνομίας στη Λαμία, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγωγή του. Στην ίδια φυλακή θα εκτίσουν την ποινή τους οι καταδικασθέντες για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα, Γιάννης Καζαντζόγλου και Ιωάννης Άγγος.

Η μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, η αστυνομικός Βενετία Πόπορη, θα εγκλειστεί στις φυλακές Ελαιώνα, στη Θήβα.

Παραμένει φυγόποινος ο Χρήστος Παππάς

Ο 58χρονος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών και έξι μηνών χωρίς αναστολή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παραμένει φυγόποινος εδώ και ένα εικοσιτετράωρο από την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Τα ίχνη του Χρήστου Παππά αναζητά πλέον και η Interpol καθώς δόθηκε σήμα για την εξαφάνισή του.

Αίτημα στο Ευρωκοινοβούλιο για την άρση ασυλίας Λαγού

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, διαβίβασε ογκώδη φάκελο προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, μετά την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα, συνέταξε και συνοδευτικό έγγραφο με το οποίο ζητεί από τις αρχές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ικανοποιήσουν άμεσα το αίτημα άρσης ασυλίας, επισημαίνοντας ότι η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ευρωβουλευτή Λαγού είναι άμεσα εκτελεστή, αφού η έφεσή του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο φάκελος περιλαμβάνει όλα τα κρίσιμα έγγραφα που απαιτούνται μαζί με το αίτημα που συνέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Γιάννης Μωραϊτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ