ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Συναγερμός στις Σέρρες: Σύσκεψη υπό το Χαρδαλιά για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Κορωνοϊός – Συναγερμός στις Σέρρες: Σύσκεψη υπό το Χαρδαλιά για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Ανησυχία επικρατεί λόγω της πανδημίας στις Σέρρες, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα να επισκέπτονται σήμερα την περιοχή και να θέτουν επί τάπητος την επιδημιολογική έξαρση.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει ευρεία σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τον δήμαρχο της πόλης, Αλέξανδρο Χρυσάφη, καθώς επίσης και με δημάρχους της περιοχής, με στόχο να συντονιστούν καλύτερα οι τοπικοί φορείς και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Νίκο Χαρδαλιά θα συνοδεύσουν στελέχη της Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται πως από τις 23 Οκτωβρίου, ολόκληρη η περιφερειακή Ενότητα Σερρών έχει περάσει σε αυξημένη επιτήρηση (επίπεδο 3) στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας και ισχύουν τα μέτρα που εφαρμόζονται σε «πορτοκαλί» περιοχές.

Έτσι, και στις Σέρρες από χθες, Σάββατο, έχει τεθεί σε ισχύ νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12:30 ενώ η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους είναι πλέον υποχρεωτική.

«Οι Σέρρες είναι on alert» είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ο Νίκος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή αντιμετωπίζει «τεράστιο θέμα».

Μάλιστα, είχε τονίσει πως η έξαρση είναι εξαιρετικά επιθετική.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο ανακοινώθηκαν 54 νέα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, εκ των οποίων τρία συνδέονται με γνωστή συρροή ενώ εννέα αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Τα τελευταία στοιχεία

Το Σάββατο σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με 935 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με τον συνολικό αριθμό να αγγίζει πλέον τις 29.992.

Την ίδια ώρα, 91 άνθρωποι μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 30 (33.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 93,4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω ενώ 270 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, ανακοινώθηκαν πέντε ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι και 564 θάνατοι συνολικά στη χώρα.

Εξ αυτών 213 (37.8%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ