Κορωνοϊός: Στο ΑΧΕΠΑ επτά ηλικιωμένοι από γηροκομείο των Σερρών
Ανανεώθηκε:
Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, μιλώντας στο Mega, στη διάρκεια της νύχτας επτά ηλικιωμένοι οι οποίοι φιλοξενούνταi στο γηροκομείο βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σε καλή κατάσταση.
Όπως ανακοινώθηκε χθες, ο δήμος Σερρών με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας προχωρά για μία εβδομάδα στα εξής μέτρα:
-Αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.
-Αναστολή παραχώρησης σχολικών και δημοτικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.
-Αναστολή όλων των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ.
-Αναστολή των τμημάτων της Σχολής Χορού και της Γυμναστικής Ενηλίκων της ΚΕΔΗΣ.
Επιπλέον, στη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις:
-Προμήθεια 8 πυλών ακριβούς μέτρησης θερμοκρασίας, προκειμένου να εγκατασταθούν στις εισόδους του Δημαρχείου και όλων των δημοτικών χώρων.
-Προμήθεια 6.500 υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων, ώστε να διανεμηθούν σε μαθητές και καθηγητές σε πρώτη φάση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
-Ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων για κοινωνικές δράσεις.
-Σχεδιασμός πλέγματος ηλεκτρονικών υπηρεσιών από το ΔΗΠΕΘΕ, την Κ.Ε.ΔΗ.Σ και τη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Σερρών.
-Καμπάνια ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την τήρηση των μέτρων προστασίας.
-Καθημερινή απολύμανση των παιδικών χαρών.
-Ενίσχυση της Αστυνομίας με το δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας για τη συγκρότηση πρόσθετων μεικτών κλιμακίων ελέγχου.
Επίσης ανακοινώθηκε πως η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα παραμείνει στις Σέρρες όλη την εβδομάδα, ώστε να συνεχίσει τη διενέργεια δωρεάν γρήγορων ελέγχων για την ανίχνευση του κορωνοϊού.
Επίδομα γέννησης έως 15.000 ευρώ: Ποιος Δήμος το χορηγεί - Ποιοι είναι δικαιούχοι (vid)
15:24
Ουκρανία: Μειώθηκαν τα ρωσικά πλήγματα τον Ιανουάριο - Αυξήθηκαν οι ζημιές στο ενεργειακό δίκτυο
15:23
«ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΞΕΒΟΥΛΕΥΤΟΥΝ»: Μονιμότητα στο Δημόσιο: Τι αλλάζει με τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Η άρση, η αξιολόγηση και η «επιβράβευση»
15:16
Νέα τροπολογία καταθέτει ο Θάνος Πλεύρης - Δημιουργούνται δύο προσωρινά κέντρα κράτησης στην Κρήτη
15:14