ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη- Κορωνοϊός: Τι απαντούν οι ιερείς που πραγματοποίησαν δοξολογία χωρίς μάσκες

Θεσσαλονίκη- Κορωνοϊός: Τι απαντούν οι ιερείς που πραγματοποίησαν δοξολογία χωρίς μάσκες
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Για τον σχολιασμό που δέχτηκαν οι ιερείς στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης όπου πραγματοποίησαν δοξολογία χωρίς να φορούν μάσκα, απάντησε ο πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, σε ενημερωτική πρωινή εκπομπή.

Οι εικόνες από τη λιτάνευση προκάλεσαν πλήθος συζητήσεων και αρνητικών σχολίων αφού οι ιερείς δεν φορούσαν τις μάσκες τους στον εξωτερικό χώρο του ναού. Ο κ. Κωνσταντίνου μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» είπε ότι η τελευταία ΚΥΑ προβλέπει ότι οι λειτουργοί και οι ιεροψάλτες όταν τελούνται θείες λειτουργίες δεν φορούν μάσκα.

«Όταν οι ιερείς φορούν τα άμφιά τους, είναι κομμάτι της Ιερής Ακολουθίας και η ΚΥΑ επιτρέπει να μην φορούν μάσκες», συνέχισε. Σε οποιαδήποτε άλλη ώρα, οι ιερείς είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα.

Ο κ. Κωνσταντίνου διαχώρισε τη θέση του από τις περιπτώσεις ιερέων που δημόσια δηλώνουν αντίθετοι στη χρήση μάσκας. «Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, ο Σύνδεσμος τίθεται με την πλευρά της επιστήμης διότι πρέπει να μάθουμε να υπακούμε σε κάποιους κανόνες» είπε.

Ερωτηθείς για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο που δεν φορούσε μάσκα, ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε πως απαντήσεις για το θέμα έδωσε ο μητροπολίτης Λαγκαδά.

Κατά τον καθηγητή Μικροβιολογίας Αλκ. Βατόπουλο «και οι ιερείς πρέπει να φορούν μάσκες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ